Thursday , July 18 2024

Elevi ai Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare”, într-o mobilitate Erasmus în Polonia

În perioada 2-8 iunie, un grup de 15 elevi ai Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare”, însoțiți de profesor Petrică Ciocan și maior Daniel Galben, au participat la o mobilitate în cadrul acreditării Erasmus, desfășurată în Gdansk, Polonia.

Activitățile derulate în parteneriat cu elevii din școala gazdă au avut ca obiective implementarea educației sustenabile și dezvoltarea cetățeniei europene active și pro active. Au fost abordate strategii de învățare interactivă care au încurajat implicarea elevilor în realizarea produselor de proiect și le-au dezvoltat competențele lingvistice și digitale.

Vizitele culturale planificate au oferit participanților posibilitatea de a face o incursiune în trecutul istoric al țării gazdă (Muzeul Celui de-Al Doilea Război Mondial, Gdansk, Centrul European de Solidaritate, Orașul Vechi). Orașul Gdansk, fiind situat pe malul mării, au avut loc activități practice, care au explorat situația poluării marine din zonă, crescând gradul de conștientizare asupra problemelor de mediu.

Reprezentanții colegiului au informat că mobilitatea de la Gdansk încheie primul an de implementare a acreditării Erasmus în Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”, perioadă în care opt cadre didactice și 15 elevi au beneficiat de oportunitatea de a se forma în afara granițelor țării, de a-și lărgi orizontul cultural și de iniția colaborări care se vor materializa în activitățile internaționale următoare. (O. N.)

Vezi si

Gospodărie din Ipotești, distrusă de un incendiu pornit de la un aragaz nesupravegheat

Joi, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu la o casă de locuit …