Thursday , August 11 2022

Elevi ai Colegiului Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc împărtășesc gânduri despre școala online în vreme de pandemie

Pentru toți elevii din România, perioada suspendării cursurilor din școli a presupus schimbări majore atât în programul zilnic, cât și în tehnicile și metodele de învățare. Liceenii care au ales să urmeze o carieră militară au resimțit poate mai mult toate aceste schimbări aduse de învățarea la distanță, departe de rutina zilnică plină de strictețe și reguli cu care trebuie să se obișuinască de pe acum, pentru a le fi mai ușor mai departe, în domeniul ales de ei. Reprezentanții Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au transmis gândurile unora dintre elevii lor, cu privire la școala online, după mai multe săptămâni în care procesul educațional tradițional a fost suspendat.

”Aș vrea să pot spune că e ușor să fii elev pe timpul pandemiei. E o experiență nouă pentru noi și profesorii noștri, iar adevărul este că ne-am conformat repede cu îndeplinirea sarcinilor și predarea acestora la termen. Prezența la orele on-line este o plăcere pentru că suntem invitați la noi modalități de învățare care ne aduc mai aproape unul de altul în această perioadă dificilă. Dar asta nu înseamnă că nu ne lipsește liceul și oamenii cu care acum putem comunica doar prin intermediul unui ecran. Nu mai simțim emoția cu care așteptam profesorul să intre în clasă pentru că urma o ascultare, nu mai auzim sunetul fin al foilor la deschiderea catalogului, nu vom avea parte de celebrul <Astăzi vă închei mediile>. Nu putem compara momentele când suntem toți într-o conferință cu micile certuri din pauze sau cu ajutorul pe care ni-l ofeream unul altuia în timpul orelor de studiu. Totul e mai frumos atunci când suntem împreună”, opinează , elevul fruntaș Ștefan Onofrei.

Eleva fruntaș Ștefania Comăneci a descris experiența de până acum ca fiind o perioadă de conștientizare și maturizare. ”Ca elevi de liceu militar, pandemia ne-a adus acasă, alături de părinți, ne-a alinat dorul, după o lungă despărțire și vizite prea scurte. Într-adevăr, nu ne mai trezim la ora 06:00, nu mai facem înviorare, am scăpat de sectoare și am trecut de la uniformă la o ținută lejeră. Însă, ne este dor de timpul petrecut alături de prieteni: să mâncăm împreună, să învățăm împreună, să râdem noaptea înainte să ne culcăm. Liceul militar ne-a strâns din atâtea zone și ne-a adus împreună, ne-a unit, am devenit o mare familie. În aceste două luni, de când am plecat de la liceu, am conștientizat cât de mult ne-am atașat unii de alții”, a povestit eleva fruntaș Ștefania Comăneci.

Chiar și elevii de clasa a IX-a și-au păstrat motivația și încrederea. Eleva Ana-Maria Cotleț (foto sus) a spus că inițial a fost copleșită de schimbare, dar apoi a reușit să se mobilizeze, iar eleva Alexia Ursuțu (foto jos) a menționat că i-a fost puțin dificil să înțeleagă că tabla și creta s-au transformat în monitor și taste, dar orele on-line le oferă mai multă siguranță.

”Mesajele elevilor Colegiului Național Militar <Ștefan cel Mare> demonstrează încă o dată cât de puternice sunt legăturile care se creează între elevi, cadre militare și profesori. Liceenii de astăzi reprezintă cea mai curajoasă generație, pentru că au pus în așteptare adolescența în această perioadă plină de încercări”, a transmis Georgiana Lupu, responsabil informare și relații publice în cadrul colegiului din Câmpulung Moldovenesc. (O. N.)

 

Vezi si

VIDEO, FOTO. Mii de suceveni au admirat Parada cu făclii din prima zi a Festivalului Medieval

Mii de suceveni au participat joi seară la parada cu făclii din municipiul Suceava, care …