Tuesday , November 29 2022

Elevi ai Colegiului Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, în tabără de instrucție, la Colibița

În această perioadă, elevii claselor a XI-a, de la Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, participă la o tabără de pregătire militară, la Colibița. Programul activităților organizate pentru elevi vizează perfecționarea cunoștințelor dobândite în cei trei ani de liceu, la disciplina pregătire militară.

În primele zile de tabără au participat la un instructaj de protecția muncii, și-au reamintit noțiunile de topografie militară și au făcut o vizită de informare la barajul din Colibița. A urmat apoi un marș prin pădure, până la Vârful Bistriciorul – 1.900 de metri altitudine. De asemenea, elevii militari au participat la o prezentare de tehnică, echipament şi armament, aflate în dotarea cercetașilor de la Brigada 81 Mecanizată ,”General Grigore Bălan”. Cu acest prilej, ștefăniștii s-au familiarizat cu tehnica, echipamentele și armamentul din dotarea bistrițenilor și au aflat informații noi despre armele şi specialitățile militare.

În timpul instructajului, tinerii au admirat și un zbor de antrenament, cu aeronave aparținând Bazei 95 Aeriană ”Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” și Bazei 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu”.

La activitatea de orientare în carieră au participat doi absolvenți ai colegiului din Câmpulung Moldovenesc, și anume comandantul Brigăzii 81 Mecanizate ”General Grigore Bălan”, colonel dr. Cornel Scurt, din promoția 1988, și sublocotenent Maria Gabriela Roșca, promoția 2015. (O. N.)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …