Wednesday , July 24 2024

Elev batut in curtea scolii la Cajvana, ajuns in stare grava la un spital din Iasi

N Ioan B=rg\uan, de 15 ani, a `ncasat o b\taie sor\ cu moartea de la Anton Pu[cu]\, de 17 ani, chiar `n curtea [colii din ora[ul Cajvana n Pu[cu]\ l-a luat la `ncins pe B=rg\uan dup\ ce acesta intrase `n conflict, `n pauz\, cu fratele mai mic al celui dint=i n “ni[te copii obraznici”, concluzioneaz\ directorul unit\]ii [colare din Cajvana, Gheorghe Savu, care a descris eforturile pe care el [i profesorii din [coal\ le-au f\cut pentru a rezolva situa]ia

~n diminea]a zilei de miercuri, 16 martie a.c., `n incinta Grupului {colar din ora[ul Cajvana, s-a produs un incident care a avut ca rezultat transportarea la spital a unui b\iat de 15 ani, b\tut de un coleg cu doi ani mai `n v=rst\.
Astfel, Anton Pu[cu]\, un adolescent de 17 ani din localitatea amintit\ este cercetat pentru v\t\mare corporal\ dup\ ce a b\tut, curtea [colii, într-o pauz\, un elev în vârst\ de 15 ani – Ioan B=rg\uan, care a suferit mai multe fracturi [i un traumatism cranio-facial, fiind necesar\ o interven]ie chirurgical\.
Potrivit IPJ, incidentul a avut loc miercuri, la [coala general\ din Cajvana, unde b\iatul mai mic a fost lovit cu pumnul în fa]\, în timpul unei pauze, de c\tre un elev al Grupului [colar din localitate. În urma incidentului, b\iatul de 15 ani a suferit mai multe fracturi [i un traumatism cranio-cerebral, fiind internat la Spitalul de Urgen]\ “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava”.
Ioan B=rg\uan a fost transferat ulterior la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Ia[i, pentru o interven]ie chirurgical\, iar o prim\ concluzie a medicului legist arat\ c\ b\iatul va avea nevoie de pân\ la 40 de zile de îngrijiri medicale.
Agresorul este cercetat de poli]i[ti pentru v\t\mare corporal\.
Purt\torul de cuvânt al Inspectoratului [colar Jude]ean Suceava, Lauren]a Hacman, a declarat ieri c\ institu]ia a fost informat\ despre acest incident de c\tre conducerea unit\]ii de înv\]\mânt, în acest caz fiind început\ o investiga]ie pentru stabilirea cu exactitate a împrejur\rilor producerii alterca]iei. De asemenea, cazul va fi analizat [i de Consiliul Profesoral al [colii.
Hacman a spus c\, potrivit inform\rii transmise de unitatea din Cajvana, incidentul a avut loc în timpul pauzei de la 12.50 la 13.00, când între doi elevi de clasa a VIII-a avut loc o alterca]ie în urma c\reia unul dintre copii [i-a chemat fratele mai mare, care este elev în clasa a XI-a.
Sursa citat\ a precizat c\ elevul din clasa a XI-a l-a lovit cu pumnul în obrazul stâng pe colegul fratelui s\u, iar profesorul de serviciu a intervenit pentru a aplana conflictul.
Directorul unit\]ii [colare din Cajvana, Gheorghe Savu, a explicat ieri c\ institu]ia de `nv\]\m=nt pe care o conduce a f\cut toate demersurile pentru clarificarea situa]iei. “Este o [coal\ cu peste 1100 de copii. ~n pauz\, doi dintre ace[tia, elevi `n clasa a opta, s-au luat la ceart\. Unul dintre ei l-a chemat `n ajutor pe fratele mai mare, elev `n clasa a XI-a. Acesta a venit [i i-a dat b\iatului un pumn `n fa]\. Profesorul de serviciu a v\zut ce s-a `nt=mplat, l-a luat pe b\iatul lovit [i l-a dus la dispensar, de acolo a fost dus la spital la Suceava [i apoi transportat la spitalul din Ia[i. P\rin]ii copilului lovit au fost informa]i despre ceea ce s-a `nt=mplat, p\str\m `n continuare leg\tura cu ei. Am aflat c\ dup\ opera]ie copilul este bine [i c\ se `[i va reveni, dup\ o perioad\ de timp”, a declarat directorul Gheorghe Savu. Dac\ despre familia B\rg\uan din care provine victima b\t\ii din curtea [colii, directorul unit\]ii [colare de la Cajvana are cuvinte de laud\, nu s-a putut ab]ine s\ nu comenteze c\ at=t odrasla b\tut\ c=t [i colegul lui, care [i-a chemat fratele mai mare `n ajutor sunt cataloga]i de corpul profesoral de la Grupul {colar din Cajvana ca “obraznici”. Important este `ns\, `n opinia dasc\lului, faptul c\ starea de s\n\tate a b\iatului b\tut `n curtea [colii merge spre bine. (Neculai RO{CA)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

O femeie a reclamat la Poliție că a plătit 4.662 lei pentru un sejur la un hotel din Mamaia închis și scos la vânzare

Luni,  Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către  G. Mirela, din municipiul Suceava, cu …

No comments

 1. elevi acestia nu aveau 4 ani :)) au totusi o varsta stiu ce e cu viata lor si nu ced ca isi are rostu toate comentariile astea

 2. cata prostie frate :)))

 3. De mult timp tot semnalez ca in zona acea sunt multe probleme. Acolo este o stare de infractionalitate mare. Acesti copii batausi sunt doar niste victime ale anturajului de acolo. Acolo politia nu face nimic, caci oricine are o problema suna direct la cms. Nichitoi Ioan si rezolva tot. Sa nu uitam ca in zona aceea se vand substante etnobotanice interzise precum se vinde branza de vaci la piata. Dar cine sa controleze fratele cms. Nichitoi Andrei? Acolo sunt sute de masini cu probleme , furate din italia, cu numere expirate sau asigurari expirate, sa nu mai spunem ca acolo circula cu masini si minori de 14 ani si multa lume nu detine permis de conducere. Se tolereaza infractionalitatea acolo si in jurul acelei zone.
  Vazusem de curand cu infractori din cajvana au facut un scandal monstruos la o discoteca din zona, si au venit si mascatii DPIR impreuna cu sefi de la Politia Rurala , printre care si nepotul lui Nichitoi , au pus catuse la scandalagii , au dat cu sprey lacrimogen peste toata lumea (spuneai ca esti in Libia) si s-a suinat la cms. Nichitoi si a dat ordin sa dea drumul si culmea ca nici macar o amenda nu au primit. Acum ma intreb de ce s-a mai consumat combustibil de la Suceava pana acolo? De ce s-a folosit masuri de forta ? De ce s-au pus catuse la multe persoane? Atat timp ca nu se sanctioneaza nici macar cu o amenda ? Oare acesti politisti nu au auzit de ultraj contra bunelor moravuri? Sau cuvantul lui Nichitoi Ioan este peste lege. Si tin sa cred ca se cred puternici cat timp sunt sustinuti de domnu Baron Portocaliu, caci este consatea cu ei si din zona. La mici politisti din zona le este frica ca vor fi dati afara pentru ca isi fac datoria si deranjeaza protejatii sefilor, si se multumesc cu cate o spaga mica de 10 lei. Sa nu uitam ca domnii comisari Nichitoi sunt ocupati cu organizarea de baluri si petreceri unde evaziunea fiscala este la ea acasa. De ce sa mai dea bani la stat pentru impozit pe venituri? Cand acei bani pot merge pe rachiu ca asa e moda la Botosana sau mai bine zis “Fluturana” .
  In redactie la dvs. este domnul Dan Pricope fratele consilierului prefectului , si poate are domnul Danut curajul sa apeleze la deontologia sa si sa vorbeasca cu fratele despre problemele din zona aceea. Sa se gandeasca ca candva o mama ii va multumi ca copilul sau nu va mai ajunge snopit de bataie la spital , sau pe la dezintoxicare. Cred ca si presa are rolul de a cere inaltilor sefi sa se mai uite in jos sa se vada ca sunt unii politisti ce anumea protejeaza aceasta infractionalitate pentru a trai ei bine. Pacat ca acesti politisti au grade mari si in plus nu fac chiar nimic. Sa nu uitam ca din cauza lui mai mor si copii ca Andrei Negrea.

  • ASA E! cms Nichitoi e vinovat si de cutremurul si tzunami-ul din Japonia, si de criza nucleară de la Fukushima si de luptele din Libia si daca trupele ONU ataca Libia tot cms Nichitoi e vinovat!
   Hai ca i cusuta cu ata alba! ai vreo problema? te a suparat cu ceva? sau esti un frustrat care nu are cu ce sa se afirme si improasca cu noroi in altii? A si pt cultura: cajvana e oras si are politie proprie! si baluri se organizeaza peste tot. care i problema? si intr-adevar, la discoteca nu trebuiau sa intervina sa i calmeze pe scandalagii ca poate acuma erai dumneata mai “calm”! da oricum ce cauta o persoana asa perfecta intro discoteca dintr o zona cu asa o infractionalitate?