Wednesday , May 18 2022

Elev al Școlii de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, erou la București. A urmărit și a prins un individ care înjunghiase un bărbat

Marian, un tânăr de 22 de ani, elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, aflat în perioada de practică la Jandarmeria București, a urmărit un agresor care a înjunghiat un bărbat și, împreună cu echipajul de Poliție pe care tot el îl solicitase să intervină în acest caz, au reușit să-l imobilizeze. ”Da, a fost periculos! Poate că aș fi putut să fiu o a doua victimă. Dar aș face la fel oricând. Și am mai conștientizat încă ceva: printre toți oamenii care erau de față, au fost și persoane care au ales să se implice. Și mă refer la cei care au luat victima în mașină și au transportat-o la spital, unde este în stare stabilă. Le mulțumesc pentru implicare!”, a povestit Marian întâmplarea petrecută zilele trecute.  

Marian, elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, aflat în perioada de practică la Jandarmeria București, a avut ocazia să dovedească colegilor și profesorilor săi, dar mai ales lui însuși, că și-a ales bine drumul în viață, respectiv cariera. Tânărul de 22 de ani, care, în urmă cu nici o lună, a depus jurământul militar, și-a îndeplinit visul de a-și proteja semenii și, în același timp, de a-i pedepsi pe răufăcători.

Zilele trecute, Marian a urmărit un agresor care a înjunghiat un bărbat și, împreună cu echipajul de Poliție pe care tot el îl solicitase să intervină în acest caz, au reușit să-l imobilizeze.

”Eram în mașină cu prietena mea. Așteptam culoarea verde a semaforului. Am văzut deodată, chiar lângă gura de metrou Pantelimon, doi bărbați care se luaseră la ceartă, îmbrâncindu-se. La un moment dat, unul dintre ei a scos din geacă un cuțit foarte mare și a început să îl lovească pe celălalt bărbat, în zona capului și de două ori în spate. Am început să strig la el și am luat-o cu mașina pe contrasens pentru a ajunge cât mai aproape. Victima era plină de sânge. Agresorul a luat-o la fugă. Am mers după el și, în același timp, am sunat la 112, solicitând ajutor. Bărbatul nu și-a dat seama că îl urmăresc. Am rămas în spatele lui și am sunat din nou la 112 pentru a anunța că ne schimbaserăm locația. L-am văzut intrând în scara unui bloc. Tot atunci, am văzut și mașina de poliție.

Am știut că e momentul să intervin. Am sărit gardul și am intrat în scară, după el. Nu simțeam teamă! Trebuia să îl prind! Când s-a întors către mine, am spus: <Stai! Jandarmeria!> A scos cuțitul. Era clar că voia să mă atace. În acel moment, pe ușa blocului, care rămăsese întredeschisă, a intrat colegul de la poliție. Am reușit amândoi să îl imobilizăm pe bărbat. Pericolul? Am conștientizat pericolul mult mai târziu, în noaptea de după incident, când am reanalizat fiecare pas. Da, a fost periculos! Poate că aș fi putut să fiu o a doua victimă. Dar aș face la fel oricând. Și am mai conștientizat încă ceva: printre toți oamenii care erau de față, au fost și persoane care au ales să se implice. Și mă refer la cei care au luat victima în mașină și au transportat-o la spital, unde este în stare stabilă. Le mulțumesc pentru implicare!”, a povestit Marian întâmplarea petrecută zilele trecute, în București.

Atât profesorii, colegii, cât și Jandarmeria Română i-au transmis elevului Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni mesaje de apreciere și laudă și l-au recomandat ca exemplu demn de urmat.

”Marian este viitorul nostru coleg, dar și un exemplu actual de implicare, profesionalism și curaj. Ne spune că a avut de la cine să învețe. Tatăl lui este fost jandarm, a lucrat la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și a participat în numeroase misiuni periculoase, inclusiv în Kosovo. Marian, un tânăr jandarm, alături de colegul polițist, și el proaspăt absolvent, sunt exemplul viu către care ar trebuie să ne întoarcem privirea atunci când avem nevoie de speranță, încredere și profesionalism. Și către oamenii din societate care aleg să se implice”, a transmis Jandarmeria Română.

”Un adevărat exemplu pentru nou toți! Astăzi ne mândrim cu unul dintre elevii Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi <Petru Rareș> Fălticeni, care a demonstrat mult curaj și profesionalism. Marian a intervenit cu fermitate în altercația dintre două persoane, contribuind la prinderea și imobilizarea agresorului. Noi îl felicităm pentru spiritul civic și cutezanța de care a dat dovadă! De asemenea, îi dorim mult succes în cariera oamenilor armei!”, este mesajul transmis de unitatea de învățământ militar din Fălticeni.

În urma evenimentului trăit zilele trecute, Marian a completat povestea sa cu o concluzie care a atras sute de mesaje de apreciere și tot atâtea felicitări din partea oamenilor de rând. ”Am fost întotdeauna impresionat de dramele victimelor, care suferă pentru că unii dintre noi aleg violența extremă și îmi doresc să pot proteja semenii, iar pe cei care încalcă legea, să îi împiedic să mai facă rău. După tot ce am trăit ieri, cred că am reușit!”. (O. NUȚU)

Vezi si

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului …