Thursday , December 8 2022

Elev al Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, locul III la CyberMan 2022

Elevul sergent Ştefan Romaș, de la Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, a obținul locul al III-lea, alături de coechipierii săi de la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza și Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, în cadrul exercițiului de apărare cibernetică CyberMan 2022, la secțiunea ”Red and Blue”, categoria MApN.

Evenimentul, planificat și organizat de către Agenția de Apărare Cibernetică, s-a desfășurat în mediul online, în perioada 27.06-01.07.2022, și a reunit peste 240 de participanți. Premierea a avut loc vineri, 23 septembrie, la sediul Comandamentului Apărării Cibernetice.

Performanța elevilor militari este rezultatul pasiunii, dăruirii și muncii depuse de aceștia în timp. ”Experiența avută în cadrul evenimentului organizat de Comandamentul Apărării Cibernetice a fost unică, din punctul meu de vedere, deși am mai participat la competiții de securitate cibernetică sau din diverse arii ale informaticii. Secțiunea ,,Red&Blue” (cea la care echipa colegiilor militare a urcat pe podium anul acesta) a fost ceva inedit. Este o experiență pe care sigur am de gând să o repet”, spune Ştefan.

În trecut, elevul sergent Romaș a participat și la CyberMan III, unde a fost premiat cu un curs de specializare Cisco Cyber OPS, iar la această competiție, pe lângă diplomă și medalie, a fost recompensat cu un curs de specializare Cisco CCNA. (O. N.)

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …