Saturday , September 18 2021

Ele sunt decaristele Bacalaureatului din acest an: Anamaria Sabie, de la Pedagogic, și Andreea Galanton, de la „Petru”

Rezultatele candidaților care au susținut examenul național de Bacalaureat 2021 au fost publicate de către Ministerul Educației. La nivelul județului Suceava sunt doar două medii de 10. Este vorba despre Anamaria Sabie, absolventă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava, și Andreea Galanton, absolventă a Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava.

Anamaria Sabie, absolventă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”
Andreea Galanton, absolventă a Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava

Alți 7 candidați au reușit să obțină medii între 9,95 și 9,91, dintre care trei sunt absolvenți ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava, alți trei ai Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, iar unul este absolvent al Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, au promovat 3.437 de candidați, dintr-un total de 4.965 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 3.297 de candidați provin din promoția curentă, iar 140 de candidați din promoțiile anterioare. Au fost înregistrate 393 de note de 10, dintre care 39 la proba de Limba și literatura română, 1 la proba de Limba și literatura maternă, 71 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 22 / Istorie – 49) și alte 282 la proba la alegere a profilului și a specializării. 736 de candidați din județul Suceava au medii peste 9, iar alți 1.528 au medii sub 6, deci nu au promovat examenul.

Datele centralizate arată că 73,2% dintre candidații din promoția curentă au promovat examenul național de Bacalaureat 2021, iar promovabilitatea generală, luând în calcul toți candidații care au susținut examenul în acest an, deci și promoțiile anterioare, este de 69,2%. Comparativ cu anul trecut, procentul de promovare este cu 2,3% mai mare, în județul Suceava. Amintim că în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 s-au înregistrat 19 medii de 10, dintre care 6 au fost obținute în urma soluționării contestațiilor depuse de candidați.

Amintim că patru candidați au fost eliminați din examen, dintre care doi care susțineau proba scrisă la Limba și literatura română, unul care susținea proba obligatorie a profilului, iar un altul a fost eliminat din examenul la geografie.

Contestațiile vor putea fi depuse în cursul zilei de azi, în intervalul orar 12.00 – 18.00. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 9 iulie. (Oana NUȚU)

 

 

 

 

 

 

 

Vezi si

Ministrul de Interne: Incidentul de la Suceava, de neînţeles; cei care exploatau masa lemnoasă acolo o făceau legal

Ministrul de Interne, Lucian Bode, apreciază că incidentul de la Suceava, unde doi jurnalişti şi …