Monday , August 2 2021

Echipele mobile de vaccinare antiCovid ajung joi în comunele Botoșana și Udești

Miercuri au vaccinat populația din Dornești și Frătăuții Vechi, unde primele persoane vaccinate au fost primarii celor două comune

Echipele mobile de vaccinare antiCovid 19 din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava ajung în cursul zilei de joi în comunele Botoșana și Udești, unde vor amplasa centre provizorii de vaccinare. Miercuri, personalul medical a fost prezent în localitățile Dornești, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Măneuți și Gălănești, iar în comunele Dornești și Frătăuții Vechi primele persoane vaccinate au fost primarii acestor două comune.  Pentru ziua de vineri, sunt programate localitățile Straja, Ulma, Falcău și Brodina. ”Vaccinarea se face fără programare, doar cu actul de identitate. Combatem pandemia împreună”, a transmis medicul Dinu Sădean, director general în cadrul DSP Suceava.

În cursul zilei de marți s-au vaccinat împotriva SarsCov2 729 de persoane, dintre care 400 au primit prima doză de vaccin, iar alte 329 de persoane au fost vaccinate cu doza a doua de vaccin împotriva coronavirusului. La Spitalul din Gura Humorului s-au vaccinat 30 de persoane. 68 de suceveni au fost vaccinați marți antiCovid 19, la centrul comunitar de vaccinare de la Iulius Mall. La centrul de la Stadionul Vatra Dornei s-a vaccinat 30 de persoane iar la centrele de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” și Școala Gimnazială ”Miron Costin” s-au vaccinat 58, respectiv 113 persoane. La centrul de la sala de sport a Colegiului Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc au fost făcute în cursul zilei de marți 45 de vaccinuri. Alte 12 persoane s-au imunizat împotriva Covid 19 la centrul de vaccinare de la Casa de Cultură Dolhasca, 73 la Sala de Sport Fălticeni și nouă la Casa de Cultură Siret. La Căminul Cultural din Salcea s-au făcut, în cursul zilei de marți, doar 13 vaccinuri antiCovid, 36 la centrul de vaccinare din Sfântu Ilie și 72 la centrul amplasat în incinta sălii de sport din Marginea. Medicii de familie au vaccinat antiCovid 19 în cursul zilei de marți 53 de pacienți. În parcarea Shopping City s-au vaccinat antiCovid alte 64 de persoane.

Până pe data de 25 mai, în județul nostru s-au vaccinat anti-COVID 78.395 persoane, dintre care 63.732 de persoane au primit și doza a doua de vaccin. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Marius Cozmiuc – Suntem băieţii de aur cu medalii de argint

Canotorul sucevean Marius Cozmiuc, vicecampion la Tokyo în proba dublu rame masculin, a declarat, duminică, …