Wednesday , September 28 2022

Campionul David Popovici și-a vândut echipamentul și a adunat donații de peste 40.000 de euro pentru suceveanca Florentina Filipovici

Echipamentul dublului campion mondial și european de înot David Popovici, scos la licitație în cadrul unei acțiuni caritabile, a adunat în mai puțin de o lună donații de peste 40.000 de euro. Banii vor merge către suceveanca Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială de junioare la canotaj, care se luptă cu o boală grea și nu are unde să locuiască împreună cu cei trei copii ai săi cu vârste între 4 și 8 ani.

Campania demarată de Hope and Homes for Children alături de campionul mondial David Popovici a adunat 2.650 de donații pentru casca și ochelarii cu care a concurat la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

Campania găzduită de platforma hhc.galantom.ro/p/davidpopovici se va încheia vineri 26 august, la ora 14:00, iar unul dintre donatori va intra în posesia căștii și a ochelarilor lui David, prin tragere la sorți. Donația minimă care poate fi făcută este de 25 de lei.

Fundația Hope and Homes for Children a demarat în primăvara acestui an construcția unei case cu trei camere pentru Florentina, în satul ei natal din județul Suceava, însă pentru finalizarea, mobilarea și utilarea ei erau necesare fonduri suplimentare.

“Acum, cea mai mare dorință a Florentinei se va îndeplini datorită ajutorului primit de la David și de la atâția oameni cu inimă mare – va putea trăi în siguranță împreună cu copiii ei”, a afirmat Robert Ion, Director de Fundraising și Comunicare la Hope and Homes for Children România.

“Îți mulțumim, David, pentru că am putut, împreună, să construim una dintre cele mai de succes campanii umanitare de pe platforma Galantom! Le suntem recunoscători donatorilor care au făcut posibilă, într-un timp record, strângerea sumei care să-i asigure Florentinei și familiei ei un viitor liniștit”, a mai spus Robert Ion.

Tragerea la sorți va avea loc până cel târziu la data de 2 septembrie, numele câștigătorului urmând a fi anunțat pe https://hopeandhomes.ro/ și pe canalele de social media ale Fundației Hope and Homes for Children.

Suma totală donată în perioada campaniei va fi dublată de compania Genpact, care susține Hope and Homes for Children încă din 2017. (D. C.)

 

 

 

Vezi si

LUNGU: Grădinița de la Colegiul ”Mihai Eminescu” va fi dată în funcțiune pe 1 decembrie 2022, iar cea din Ițcani, de la Școala 7, până pe 30 iunie 2023

După ce recent au fost date în funcțiune 2 grădinițe cu program prelungit pe fonduri …