Saturday , June 22 2024

Echipa Volta de la Colegiul Național ”Petru Rareş”, la competiția națională ”CanSat”

În perioada 30 mai – 2 iunie, un echipaj format din cinci elevi de la Colegiul Național ”Petru Rareş” Suceava, îndrumați de profesor Victor Şutac, va participa, la București, la competiția națională numită ”CanSat” sub denumirea echipei – Volta. Acest concurs constă în realizarea  unui ”mini-satelit” de mărimea unei simple doze, care are misiunea principală trimiterea la sol a unor date în privința presiunii atmosferice, umidității şi temperaturii.

Echipa Volta este formată din 5 tineri pasionați: Țibichi Gabriel-Ioan, în calitate de lider al echipei, Tonegari Ştefan Bogdan, inginerul mecanic şi electric, Flisc Mihai şi Spoială Paul sunt analiştii de date, iar Bertea Cezara Elena este cea responsabilă de relațiile cu publicul.

Acest concurs prezintă şi o misiune secundară, aleasă la nivelul echipei. Anul acesta, echipa de la Colegiul Național ”Petru Rareş” a ales ca misiune secundară o aterizare ghidată, iar elevii vor să constituie o ”hartă a vânturilor” folosindu-se de datele suplimentare furnizate de accelerometru, GPS, giroscop, magnetometru etc. (O. N.)

Vezi si

Aeroportul Sucevei rămâne pe locul 5 ca număr de pasageri la nivel național

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să se poziționeze pe al cincilea la nivel …