Saturday , August 13 2022

Ea este Andreea, fata de 21 de ani care a murit înecată în mașină, lângă bunicul său 

În urma teribilului accident petrecut joi la Liteni-Moara și-au pierdut viața o tânără de 21 de ani, Andreea Horga, din Berchișești, și un bărbat de 75 de ani din Măzănăești, Ioan Rusu, bunicul fetei.

Reamintim că marți, în jurul orei 13.10, mașina în care se aflau cei doi, un Opel Astra condus de Ioan Rusu, a căzut într-o groapă plină cu apă înghețată, săpată pentru construirea unui pod pe DJ 209C, în satul Liteni, comuna Moara.

Cei doi mergeau dinspre Suceava spre Berchișești și, la un moment dat, la o curbă spre stânga, unde circulația este deviată tocmai pentru a ocoli zona în care se află șantierul, Opelul condus de Ioan Rusu a ieșit de pe drum și a ajuns direct în apa adâncă de 4-5 metri care s-a adunat în groapă.

La fața locului au sosit imediat numeroase echipaje de pompieri care au încercat să dreneze acumularea de apă, s-au folosit inclusiv pompe pentru scoaterea apei din groapă, a fost adusă o barcă pneumatică și a fost chemat și un scafandru. După aproximativ două ore, mașina cu trupurile celor doi a putut fi scoasă la mal.

Șoferii care au fost martori la tragedie au povestit că Opelul condus de Ioan Rusu nu avea viteză, dar, dintr-un motiv deocamdată inexplicabil, deși zona cu lucrări este semnalizată și semaforizată, a părăsit șoseaua și a mers direct către groapa cu apă. Nu au fost găsite urme de frânare, luându-se serios în calcul posibilitatea ca bărbatul de la volan să fi suferit un infarct sau să fi avut o altă problemă medicală.

În cursul zilei de miercuri vor fi efectuate necropsiile cadavrelor, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

Andreea Horga, tânăra de 21 de ani decedată ieri în accident, a absolvit Grupul Școlar ”Alexandru  cel Bun” din Suceava și își dorea să ajungă asistentă medicală.

Pe pagina de socializare a tinerei curg mesaje de adio de la oamenii care au cunoscut-o.

“De ce tu? Viața a fost prea nedreaptă cu tine. Nu o să te uit niciodată, draga mea Andreea. Nu îmi vine să cred, sper sa ne vedem din nou acolo Sus. Te voi iubi mereu”

“Câtă lipsă de răspundere au unele firme ce execută lucrări pentru statul Român, un parapet cred că era suficient pentru a salva două vieți omenești. O pierdere pentru care nu răspunde nimeni, pierderea unei fete care lupta să învețe să lucreze în sistemul medical pentru a salva vieți ca în cele din urmă să moară atât de tânără și într-o moarte oribilă. Drum lin spre ceruri Andreea Horga”.

“Dumnezeu să te ierte draga mea Andreea”, sunt doar câteva dintre mesajele care au apărut pe pagina de Facebook a tinerei. (O.S.)

 

Vezi si

O fetiță de 9 ani a ajuns la spital, după ce o mașină s-a răsturnat la Dorna Arini

Vineri seara, în jurul orei 19.30, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile pe  …

2 comments

  1. Unde sunt parapeți de blocare??????? Oricum ăia care au bani sunt câștigătorii. Oamenii buni ,mai ales pentru tineretul care vrea ceva de la viață. Plecați cit de repede puteți din România. Să schimbăm ceva prin vot oricum nu se poate. Pe oricine ai vota nu poți schimba nimic ,doar numele partidelor. Mai bine de 40% sunt cu diplome fabricate. Sunt incompatibili. Imaginativa să plece puținii ăia de firme mari din România. Sunt în toate sistemele României peste 40% incompatibili nu ai cu cine sa faci ceva. Recomand tinerilor care vrea ceva de la viață să plece într-o țară unde sistemele sunt bine puse la punct.

  2. Drum catre stele si odihna vesnica sufletului tau tanar plecat extrem de repede la ceruri !