Friday , December 9 2022

Dutu Carpus, prins `n flagrant pe c=nd voia sa v=nda un pistol `n parcare la Bucovina

Suceveanul `n v=rst\ de 54 de ani era `nso]it de un camarad – Ioan Tic, de 57 de ani n `n saco[a de plastic ce o aveau asupra lor, poli]i[tii au g\sut un pistol cu gaze, calibrul 8 milimetriu n anchetatorii au f\cut [i o perchezi]ie la locuin]a lui Du]u C\rpu[, unde au descoperit, ascuns dup\ o conduct\ `nc\ un revolver cu gaze

Poli]i[tii de la Serviciul Arme [i Muni]ii din cadrul IPJ Suceava l-au surprins `n flagrant vineri, 30 martie pe suceveanul Dorin (Du]u) C\rpu[, de 54 de ani, care, `nso]it de un amic – Ioan Tic, de 57 de ani, `ncerca s\ v=nd\ un pistol pentru suma de 450 de euro, `n parcarea Magazinului Bucovina. Potrivit comentariilor poli]i[tilor, tocmai suma foarte mare cerut\ pentru arm\ l-ar fi determinat pe denun]\tor s\ anun]e organele de anchet\ `n vederea organiz\rii flagrantului. Aceast\ pentru c\ pistolul s-a dovedit a fi, dup\ examinarea criminalistic\ doar un pistol cu gaze. Arma de fabrica]ie german\, marca Rohm, a fost g\sit\ asupra lui Ioan Tic `ns\ din investiga]iile f\cute a rezultat c\ aceasta apar]inea lui Du]u C\rpu[. Pistolul respectiv, av=nd calibrul de 8 milimetri, era `nc\rcat cu 11 cartu[e – cinci cu gaze [i [ase cu efect sonor. Au mai fost g\site alte trei cartu[e cu efect sonor `n punga de plastic `n care era camuflat pistolul.
Poli]i[tii au cerut o autoriza]ie de perchezi]ie, eliberat\ de Judec\toria Suceava, `n baza c\reia perchezi]ia s-a [i efectuat, la domiciliul lui Du]u C\rpu[, `n aceea[i zi. Cu acest prilej, la intrarea `n boxa proprietate personal\ aflat\ la subsolul blocului `n care locuie[te suceveanul a fost g\sit\, ascuns\ dup\ o conduct\ de canalizare o borset\ `n care se afla un revolver de asemenea de fabrica]ie germn\, f\r\ date de identificare, pentru muni]ie instant lacrimogen\ (pistol cu gaze) de calibrul 9 milimetri [i cinci cartu[e cu gaze de acela[i calibru. Armele [i cartu[ele aferente au fost ridicate `n vederea continu\rii cercet\rilor. Cei doi suceveni s-au ales cu dosar penal sub aspectul s\v=r[irii infrac]iunii de nerespectare a regimului armelor [i muni]iilor. Dac\ vor fi g\si]i vinova]i, fiecare dintre cei doi risc\ o pedeaps\ cu `nchisoare de p=n\ la un an de `nchisoare. Dorin – Du]u C\rpu[ [i Ioan Tic, vor fi cerceta]i `n stare de libertate, parchetul apreciind c\ nu se impune re]inerea celor doi de vreme ce pistoalele g\site asupra lor [i la locuin]a celui dint=i erau arme neletale.(N.R.)
 

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …

No comments

  1. Sunt un cititor din Alba Iulia si am citit articolul de mai sus si am o nedumerire. Cine este individul asta, nu de alta dar mi-a dat impresia ca ar fi Axel Rose sau John Bon Jovi.