Wednesday , November 30 2022

După soluționarea contestațiilor, procentul de promovare a Definitivatului a crescut la 73,1%

Procentul de promovare a examenului național de Definitivat, după soluționarea contestațiilor, este 73,1%, în creștere față de promovabilitatea inițială, de 70,3%. Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, la nivelul județului Suceava, 231 de candidați care au susținut examenul au promovat, iar 85 nu au reuțit să obțină nota minimă 8. În urma soluționării contestațiilor, au promovat încă 9 candidați.

Numărul mediilor de 10 a rămas neschimbat, fiind vorba despre 8 candidați, dintre care doi sunt profesori de arte vizuale, alți doi sunt profesori de educație fizică și sport, unul este profesor de fizică și trei sunt educatoare. Amintim că au avut drept de participare la proba scrisă a examenului național de Definitivat 333 de candidați, dintre care 324 au fost prezenți, iar opt dintre ei s-au retras din examen.

Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare. (O. N.)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …