După contestații, alți șase elevi suceveni au obținut media 10 la Bacalaureat. Sunt 19 medii maxime in judetul Suceava

reportersite
06 iulie 2020, 7:40

În urma publicării rezultatelor după contestații la examenul de Bacalaureat, încă șase absolvenți suceveni au obținut media generală 10, astfel că numărul total al decariștilor din județ a ajuns la 19. Sapte dintre ei sunt de la Colegiul National „Petru Rares” Suceava.

Obiectiv, rezultate, evaluare, stiri, elevi

Conform rezultatelor afisate pe bacalaureat.edu.ro, cele șase noi medii de 10 sunt ale unor elevi care provin de la  Colegiul Național ”Petru Rareș”, unde trei elevi au obținut note maxime după contestații, doi dintre ei la Română și unul la Istorie; un alt absolvent, de la Colegiul ”Mihai Eminescu” a obținut 10 după ce a contestat nota primită la Istorie, la fel ca și un elev de la Colegiul ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți și unul de la Liceul ”Ion Nistor” din Vicovu de Sus.

Din cele sase contestatii rezolvate de examinatori prin notarea cu nota maxima, patru sunt la Istorie si doua la Romana. Dintre cei 6 elevi, unul a primit 1,3 puncte in plus. Este vorba de un elev de la „Mihai Eminescu”, a carui lucrare la Istorie a fost notata initial cu 8,70. De asemenea, un absolvent de la „Eudoxiu Hurmuzachi” din Radauti a primit 10 dupa contestatii la Romana, initial lucrarea sa fiind notata cu 9,10.

Dupa rezolvarea contestatiilor, Colegiul National Petru Rares” Suceava se mandreste cu 7 absolventi de 10, Colegiul „Mihai Eminescu” are acum patru elevi cu 10 pe linie, Colegiul „Stefan cel Mare” Suceava ramane cu trei elevi cu media 10 la Bacalaureat, Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Radauti si Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus au cate doi elevi cu media 10, iar Colegiul „Nicu Gane” din Falticeni unul.

Reamintim ca inainte de contestatii 13 candidați din judetul Suceava au reușit performanța de a promova Bacalaureatul din acest an cu media 10. Este vorba despre 4 absolvenți ai Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava, 3 ai Colegiului Național ”Ştefan cel Mare” Suceava, alți 3 de la Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava și câte un absolvent de la colegiile ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți și ”Nicu Gane” Fălticeni și de la Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Dupa contestatii, 180 de medii de la „Petru Rares” s-au situat între 9 și 9,96. 118 teze au fost notate cu 10.

Elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” au obținut, pe langa cele patru medii de 10, 120 de medii cuprinse între 9,00 și 9,96, iar la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, in afara de cei trei candidați care au obținut medii maxime. 116 au obținut medii cuprinse între 9,00 și 9,93.

114 elevi de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” au obținut medii între 9,00 și 9,95, iar la unitatea de învățământ liceal din Vicovu de Sus au fost 21 de medii cuprinse între 9,00 și 9,90.

La Colegiul Național ”Nicu Gane”, unde s-a înregistrat o medie maximă, alți 110 elevi au obținut medii între 9,00 și 9,90. (Cristina RUSTI)