După câteva beri rase într-o bombă de lângă piață, un bărbat fără permis a probat o mașină pe care voia s-o cumpere și a rămas blocat cu ea pe calea ferată

21 ianuarie 2020, 8:02

El a fost prins de polițiști în timp ce mașina pe care o conducea era tractată de alta, pentru a elibera calea ferată în zona orașului Liteni. Mașina nu mai avea autorizație de circulație provizorie valabilă, iar bărbatul fără permis care voia s-o cumpere avea o alcoolemie de 0,96 mg/litru alcool pur în aerul expirat 

Duminică seară, în jurul orei 19.10, pe raza orașului Liteni, polițiștii au observat un autoturism în timp ce era tractat de pe calea ferată, din apropierea trecerii la nivel cu calea ferată a D.J. 208 C către satul Roșcani. Lângă autoturism se aflau Constantin R., de 36 de ani, din comuna Ipotești, care conducea mașina, și Radu T., din municipiul Suceava, în calitate de proprietar al acesteia, precum și Dragoș T., conducătorul altui autoturism, care a efectuat tractarea.

În după-amiaza de 19 ianuarie, Constantin R. a mers într-un bar din apropierea Pieței Mari din Suceava, unde l-a cunoscut întâmplător pe Doru T., cu care a băut mai multe beri.

Doru T. i-a propus lui Constantin R. să îi vândă un autoturism Ford Focus, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din data de 8 ianuarie, contra sumei de 1.000 euro, deși acesta din urmă nu avea asupra sa decât o sumă mică de bani.Constantin R. a acceptat să cumpere autoturismul, cu promisiunea că îi va aduce banii ulterior și chiar s-a hotărât să probeze autoturismul până la locuința mamei sale din comuna Ipotești, deși a fost atenționat de proprietarul mașinii că numerele de înmatriculare nu mai sunt valabile.

Constantin R., însoțit de Radu T., a condus autoturismul prin Suceava, apoi pe D.J. 208 A, a trecut de comuna Ipotești și a ajuns până în orașul Liteni, la aproximativ 30 km. distanță. În timp ce reveneau către  Suceava, la intersecția D.J. 208 A cu D.J. 208 C, în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată către satul Roșcani, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a derapat de pe partea carosabilă și a ajuns cu partea spate a autoturismului peste calea ferată. La fața locului au oprit mai multe autoturisme, între care și cel condus de Dragoș T., care s-a oferit să tracteze de pe calea ferată mașina pentru a nu prezenta pericol pentru traficul feroviar. Atunci i-a observat echipajul de poliție.

În urma interogării bazelor de date auto a rezultat faptul că R. Constantin nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus de acesta nu avea numere de înmatriculare valabile. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Constantin R. a fost apoi condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul a fost rețint pentru 24 de ore și are acum dosar penal privind infracțiunile de „conducere a unui vehicul neînmatriculat”, „conducere fără permis” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”. (O.S.)

 

 

reportersite