Wednesday , February 8 2023

După al doilea set de teste, Maternitatea Fălticeni primește aviz sanitar de funcționare

Rezultatele analizelor de laborator nu au mai confirmat prezența bacteriilor. După cum a anunțat ieri conducerea DSP în cadrul unei conferințe de presă, noua Maternitate Fălticeni va fi deschisă în curând

 maternitate falticeni inaugurare

Conducerea Direcției de Să­nătate Publică Suceava a anun­țat că noua Maternitate Fălticeni va fi deschisă în curând, rezultatele ultimelor teste de laborator fiind con­forme, ceea ce le permite re­prezentanților DSP să elibereze avizul sanitar de funcționare. Vă reamintim că reprezentanții DSP au recoltat pentru a doua oară probe de pe suprafețe din această unitate sanitară, după ce primele teste au scos la iveală prezența bac­teriilor coliforme, bacterii care sunt principala sursă a infecției cu E.coli și Clostridium, ambele fatale pentru nou-născuți.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a inaugurat Maternitatea Făl­ticeni încă de pe data de 19 mai, dar aceasta nu a fost func­țio­nală până acum, după ce incubatoarele pentru nou-născuți au fost mutate de la fostul sediul al Maternității cu un tractor al serviciului de Salubritate din cadrul Pri­­­măriei Fălticeni.

Se pare că acum mai este nevoie de eliberarea unui aviz de că­tre Casa de Asigurări de Să­nă­tate, după care activitatea la Maternitatea Fălticeni se va putea des­fășura normal. (C.R.)

Vezi si

Ion Lungu: Lucrăm contracronometru pentru a putea finaliza creșa mare din Burdujeni la începutul lunii septembrie

Din cauza diferenței mari de nivel, deocamdată se impune ridicarea unui zid de sprijin de …