Thursday , June 8 2023

După absolvire, elevii Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” intenționează să susțină admiterea la facultăți de Medicină, IT și Drept

Elevi de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți au realizat un sondaj în rândul colegilor de clasa a XII-a pentru a afla opțiunile de studiu postliceu ale acestora. Ipoteza de la care au pornit, date fiind rezultatele excelente obținute anual de elevii colegiului la olimpiade, concursuri și sesiuni de Bacalaureat, a fost că majoritatea absolvenților de liceu vor continua studiile la nivel universitar.

În cadrul disciplinei sociologie, elevii clasei XI F au realizat un studiu sociologic, sub coordonarea prof. Dumitru Bistricean, cu privire la opțiunile de studii universitare și carieră profesională ale absolvenților de anul acesta. Elevele Eliza Teleagă, Delia Derevleanu, Anastasia Ungureanu, Ioana Huștiuc, Diana Solcan și Bianca Sauciuc au coordonat grupele de lucru.

Au răspuns 135 din cei 228 de elevi din clasele a XII-a, cu vârste cuprinse între 18 și 19 ani. Este vorba despre 89 de fete și 46 băieți. Doar cinci dintre intervievați au spus că nu intenționează să continue studiile după absolvirea liceului. Ceilalți 130 au declarat că intenționează să urmeze o facultate, dintre care 66 au optat pentru centre universitare din Iași, 20 pentru București, Cluj-Napoca-19, Suceava-15, Brașov-3, Târgu Mureș-2 și câte unul a optat pentru Constanța, Oradea, Amsterdam, Londra și Zürich.

În ceea ce privește specializările spre care se orientează promoția 2023 a colegiului rădăuțean, 36 vor să încerce la medicină, 25 dintre ei vor să studieze matematică/IT, 17 vor să urmeze dreptul, 10 istoria etc.

După absolvirea facultății, 94 dintre intervievați plănuiesc să rămână și să lucreze în țară, iar ceilalți 41 vor să plece în străinătate. (O. N.)

Vezi si

DSP, Suceava Obiectiv

Inspectorii DSP nu au găsit motive de toxiinfecție alimentară la pensiunea care a organizat banchetul elevilor de la Liceul Tehnologic „Ion Luca” din Vatra Dornei

Cel mai probabil, cei zece elevi care au ajuns la spital, la trei zile după …