Wednesday , May 18 2022

După 17 ani de activitate petrecuți în fruntea Colegiului Tehnic Rădăuți, profesorul Gelu Țugulea a ieșit la pensie

Incepând de azi se aplică deciziile de numire în funcție pentru candidații admiși în urma susținerii concursului pentru ocuparea posturilor vacante de directori școlari în unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Este vorba despre 150 de directori și 30 de directori adjuncți, care au obținut prin concurs mandate de patru ani. De asemenea, au fost numite prin detașare în interesul învățământului în funcțiile vacante de director și director adjunct 91 de cadre didactice.

Colegiul Tehnic Rădăuți și-a luat rămas bun de la directorul Gelu Țugulea vineri, 14 ianuarie, ultima zi din primul semestru al acestui an școlar. Profesorul, care a fost vreme de 17 ani director al unității de învățământ, a ieșit la pensie. Pentru activitatea sa de manager a fost distins cu un Certificat de excelență.

”Felicitări pentru o carieră de excepție! Colegiul Tehnic Rădăuți a acordat astăzi, 14 ianuarie 2022, Certificatul de excelență dlui. director țugulea Gelu, ca semn de apreciere și recunoștință, pentru că a condus 17 ani, cu măiestrie, acest liceu. Pensie lungă și frumoasă, dle. Gelu Țugulea!”, este mesajul postat de Colegiul Tehnic Rădăuți cu ocazia schimbării conducerii unității de învățământ, la finalul primului semestru școlar. Locul său va fi ocupat de Niculina Mihaela Moisuc, după ce aceasta a promovat concursul organizat de Ministerul Educației la finalul anului trecut.

Amintim că de azi se aplică deciziile de numire în funcție pentru candidații admiși în urma susținerii concursului pentru ocuparea posturilor vacante de directori școlari în unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Este vorba despre 150 de directori și 30 de directori adjuncți, care au obținut prin concurs mandate de patru ani. De asemenea, au fost numite prin detașare în interesul învățământului în funcțiile vacante de director și director adjunct 91 de cadre didactice. Printre acestea se numără și profesorul Dan Popescu, director al Colegiului Național ”ștefan cel Mare” Suceava, și profesorul Virginel Iordache, care a fost numit la conducerea Colegiului Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, deși nu au reușit să obțină nota minimă de promovare a primei probe din concurs.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că un nou concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat rămase vacante va fi organizat în al doilea semestru. La nivel național, peste 40% dintre posturi au rămas vacante la finalul concursului din perioada octombrie-decembrie 2021. În județul nostru, 92 de posturi de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar de stat sunt în continuare vacante, 67 dintre ele fiind funcții de director și 25 de director adjunct. (O. NUȚU)

Vezi si

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului …

One comment

  1. Ar trebui mai multe directoare sa plece la pensie.Au 61 de ani și s au dus să mai sugă ,nu lasă ciolanul,dacă era greu și rău se duceau la pensie nu la muls din postura de directoare.Trai neneaca pe bani mulți și șpăgi….