Friday , February 3 2023

Duminică are loc a XVI-a ediție a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate

Duminică, 14 aprilie, va avea loc în comuna – muzeu Ciocănești cea de șaisprezecea ediție a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate. Manifestarea este organizată în cadrul programului de promovare turistică inițiat cu ani în urmă de Consiliul Județean Suceava și intitulat „Paștele în Bucovina”.

Manifestările sunt organizate, an de an, de Primăria comunei Ciocănești, acesta fiind al doilea festival național organizat la Ciocănești – alături de cel al Păstrăvului care are loc în luna august. În ceea ce privește Festivalul Național al Ouălor Încondeiate, evenimentul se desfășoară de fiecare dată în Postul Mare (al Sfintelor Paști) sub semnul artei, tradiției și credinței.

Festivalul are trei concursuri de încondeiat ouă care se desfășoară la același interval orar 11:00 – 13:00, în trei locații diferite: școala gimnazială Ciocănești, Casa de Cultură „Florin Gheucă” și Muzeul Național al Ouălor Încondeiate. Festivalul mai include un târg al meșterilor populari, un așa numit „Dialog al Artelor”, un târg al ouălor încondeiate, un vernisaj al expoziției de pictură, o prezentare de gastronomie tradițională locală de post. După festivitatea de premiere, va avea loc un spectacol folcloric, cu începere de la ora 16:00 la care vor evolua: Ana Maria Chilote, David și Miruna Țăran, Daiana Chira, Ina Todoran și Lorena Oltean Nechifor. (D.P.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …