Wednesday , September 22 2021

Duminică, 1 august, intrare liberă la Cetate și la toate muzeele sucevene. Programul de vizitare

Duminică, 1 august, este  Ziua porților deschise la Cetatea de Scaun și la toate muzeele sucevene, deschizând astfel o lună plină de evenimente importante organizate în județul Suceava de Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural “Bucovina”, instituții de cultură aparținând de Consiliul Județean Suceava, a anunțat Niculai Barbă, vicepreședintele CJ Suceava.

Duminică pot fi vizitate gratuit și unitățile muzeale din județ care aparțin de Muzeul Național al Bucovinei.

Intrarea este liberă, după programul normal de vizitare al zilei de duminică, astfel:
Cetatea de Scaun a Sucevei 9:00-22:00, ultima intrare la ora 21:00;
– Muzeul Satului Bucovinean 10:00-18:00, ultima intrare 17:30;
În zona centrală a Sucevei
– Muzeul de Istorie 10:00-18:00;
– Muzeul de Științele Naturii 10:00-18:00;
– Hanul Domnesc 10:00-18:00;
În județ
– Muzeul Memorial “Ciprian Porumbescu” 10:00-18:00;
– Casa Memorială “Ciprian Porumbescu” 10:00-18:00;
– Casa Memorială “Nicolae Labiș” Mălini 10:00-18:00;
– Casa Muzeu Bilca 10:00-18:00;
– Casa Muzeu Solca 10:00-14:00.

”Acțiunea deschide o lună plină de evenimente importante organizate în județul Suceava de Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural “Bucovina”, instituții de cultură ale Consiliului Județean Suceava. În municipiul Suceava, cele mai atractive evenimente vor fi organizate la Cetatea de Scaun a Sucevei și la Muzeul Satului Bucovinean. Practic, nu va fi vreun weekend fără un eveniment deosebit. Vor reveni toate genurile de evenimente pe care le-am organizat înainte de pandemie, respectând toate restricțiile. Aș remarca faptul că pregătim și acțiuni în premieră. De asemenea, apreciez că, pe fondul promovării potențialului zonei, au apărut inițiative ale unor entități private în organizarea de evenimente. Încurajez și suntem pregătiți să susținem concret acest fenomen.
Pentru a facilita deplasarea vizitatorilor, suceveni sau turiști, am propus Primăriei Suceava să analizeze posibilitatea introducerii de curse pe traseul Centru-Cetate, pentru toate weekendurile lunii august”, a declarata vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă. (O.S.).

Vezi si

Centrul de vaccinare de la Shopping City se închide de la 1 octombrie. Se redeschide cel de la Colegiul „Ștefan cel Mare”

Centrul de vaccinare drive thru de la Shopping City se va închide de la 1 …