Sunday , January 29 2023

DSP va verifica luni Căminul de la Grupul Şcolar “Samuil Isopescu” să vadă dacă a scăpat de ploșnițe

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava vor reverifica luni, Căminul de la Grupul Şcolar “Samuil Isopescu”, după ce acesta a fost închis la începutul săptămânii trecute. După cum a declarat medicul Liliana Grădinariu, director în cadrul DSP, în cursul zilei de joi au avut loc acțiuni de dezinsecție în cămin și în cantină iar vineri, în sălile de clasă. “Firma autorizată, cu care unitatea are contract, a fost la noi, am verificat cu ce substanțe intenționează să lucreze, sunt avizate de Ministerul Sănătății, au fișe de securitate, le-am recomandat să respecte toate măsurile de protecție și dozajele care sunt precizate în certificatul produsului, urmând să ne prezintre copia procesului verbal de executare a lucrării”, a explicat directorul DSP, medicul Liliana Grădinariu. Reamintim că mai mulți părinți ai căror copii erau cazați la căminul Grupului Şcolar “Samuil Isopescu” din municipiul Suceava au reclamat la începutul săptămânii trecute, faptul că elevii sunt nevoiți să doarmă printre ploșnițe, iar conducerea unității de învățământ nu ia nicio măsură.  “Ne confruntăm cu această problemă de la începutul semestrului al II-lea și nimeni nu face nimic. Copilul plânge că nu poate dormi, dacă își ia ceva de mâncare găsește a doua zi mâncarea cu insecte. M-am tot plâns la administratorul căminului, dar mi-a spus ironic că ce mă tot plâng atâta, “a ajuns cineva la spital?”. Plătesc aproape 500 de lei pe lună pentru așa niște condiții și nu interesează pe nimeni”, ne-a povestit Virgil B., tatăl unui copil cazat la Grupul Şcolar “Samuil Isopescu”.

 

Interesant este faptul că pe data de 23 februarie, firma care are contract de deratizare cu unitatea de învățământ a efectuat operațiuni de dezinfecție și dezinsecție, dar se pare că fără niciun rezultat, din moment ce insectele și-au făcut veacul în continuare printre copiii speriați. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …