Thursday , May 23 2024

DSP Suceava: La mitingul de duminică seara „s-au încălcat flagrant măsurile de protecție”

Conducerea Direcției de Sănătate Publică solicită ca populația să respecte munca personalului medical

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava au transmis că cei prezenți la mitingul de duminică seara, de pe esplanada Casei de Cultură, nu au respectat măsurile de procție anti Covid iar prin acțiunile lor au demonstrat că nu respectă munca personalului medical.

”Prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență din data de 8 noiembrie 2021, se recomandă măsuri de prevenire și control al infecțiilor, propuse de a se aplica pe durata stării de alertă. Printre acestea, „se propun măsuri referitoare la organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane și cu purtarea măștii de protecție. Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”.

În aceste conditii, DSP Suceava face un nou apel către populație și către instituțiile publice din județ, respectați dreptul la viață și la sănătate al semenilor dumneavoastră. Respectați munca cadrelor medico-sanitare și nu faceți activitatea de asistență medicală imposibil de realizat prin acțiuni iresponsabile precum manifestarea de protest, organizată duminică 14 noiembrie, în centrul civic al municipiului Suceava. La această manifestare s-au încălcat flagrant măsurile de protecție prin numărul mult mai mare de participanți decât cel recomandat de CNSU, nepurtarea măștii de protecție și nerespectarea distanțării sociale. Această afecțiune Covid-19 este o boală transmisibilă, astfel încât privește întreaga societate. Mai înainte de orice alte drepturi, toți cetățenii acestei țări, ai acestui județ, au dreptul la viață și la sănătate! Este bine cunoscută expresia: Libertatea noastră se termină acolo unde începe libertatea celuilalt – John Stuart Mill, iar acest lucru are o foarte mare importanță atunci când oamenii trăiesc într-o comunitate. Adevărata libertate nu implică scutirea de orice obligație, de orice disciplină, ea nu exclude legile care sunt gândite drept și corect”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava. (Cristina RUȘTI)

 

Vezi si

Gheorghe Flutur, întâlniri cu alegătorii din trei zone ale orașului Rădăuți

 Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a avut miercuri întâlniri cu electoratul în trei zone ale …