DSP Suceava face, începând de marti, testări COVID la cerere. Un test costă 250 de lei

reportersite
14 iulie 2020, 8:38

Reamintim că sucevenii care doresc să plece în vacanță în Grecia, trebuie să se testeze pentru Covid 19. Singurele unități medicale acreditate de Ministerul Sănătății din județul nostru, sunt Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Județean Suceava

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a anunțat, prin vocea directorului general, medicul Dinu Sădean, că începând de marti, 14 iulie, se vor face teste la cerere, pentru sucevenii care doresc să călătorească în perioada următoare și au nevoie să dovedească faptul că nu sunt infectați cu coronavirus. Costul unui astfel de test este de 250 de lei.

Reamintim că sucevenii care vor să-și petreacă vacanța în vreo stațiune grecească, trebuie să prezinte, la intrarea în țară, un test Covid 19-negativ, în caz contrar le va fi refuzat accesul. Ministerul Sănătății a publicat lista centrelor din ţară unde românii pot face testul molecular fără de care nu pot intra în Grecia. Testul trebuie făcut înainte de plecare, pentru că autorițățile grecești au anunțat că nu vor accepta teste mai vechi de 72 de ore. ”Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă, lista completă a centrelor de testare, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să călătorească în Grecia şi care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene”, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

La nivelul județului nostru sunt doar două unități medicale acreditate să efectueze aceste testări. Este vorba despre Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Județean, dar conducerea unității spitalicești nu a anunțat încă de când se vor face aceste testări și care este contravaloarea unui test pentru Covid 19. (Cristina RUȘTI)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. ion 14/07/2020 la ora 12:27 -

    foame mare, nu are bani sica, de ce nu fac gratuit fiind vorba de o boala contagioasa.