Friday , October 22 2021

DSP Suceava a rămas din nou fără director – medicul Dinu Sădean și-a dat demisia

Instuția nu are nici diretor adjunct. Directorul economic, Firuța Bosancu a preluat cu titlu interimar, conducerea instituției

 Directorul general al Direcției de Sănătate Publică Suceava, medicul Dinu Sădean, a demisionat în această dimineață din funcție iar instituția a rămas din nou fără conducere. Directorul economic Firuța Bosancu a preluat conducerea instituției, cu titlu interimar, deoarece DSP Suceava nu are nici director adjunct.

”Închei aici mandatul meu de director executiv al Direcției de Sănătate Publică   Suceava, cu satisfacția muncii făcute cu seriozitate, cu mulțumirea că am putut contribui la gestionarea uneia dintre cele mai dificile perioade sanitare globale. Există în viața instituțiilor și a oamenilor momente în care trebuie luate decizii fundamentale. Am fost pus în fața unor astfel de  momente, în care de deciziile luate depindea evoluția epidemiologică a județului nostru. Mi-am asumat  răspunderea deciziei și am fost călăuzit permanent de gândul că  necesitatea protejării sănătății publice are prioritate, chiar dacă aceasta a impus măsuri ferme și imediate. Am avut o colaborare desăvârșită cu Consiliul Județean Suceava, cu Instituția Prefectului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean  de Jandarmi   , Inspectoratul Județean de Politie, Inspectoratul Scolar și autoritatile locale de pe aria întregului județ. Nu poate fi trecută cu vederea deosebita colaborare cu Instituția Prefectului din mandatul anterior (onor domnul Prefect și cei doi iSubprefecti care ne-au fost un real sprijin în perioada cea mai sumbră.  In lupta cu pandemia de Covid-19  am făcut echipă, umăr lângă umăr, 24 de ore din 24, in fiecare săptămână de luni până duminică. Le mulțumesc pentru aceasta, iar prețuirea mea pentru ei este una dincolo de cuvinte. Mulțumesc  corpului medical din sistemul public și privat (în mod deosebit echipelor de management din fiecare unitate în parte) pentru abnegația și profesionalismul de care a dat dovada în ritm susținut în combaterea pandemiei. A fost un exercițiu  de viață pentru care le sunt profund recunoscător. Mulțumesc călduros, de asemenea, colegilor din Direcția de Sănătate Publică Suceava, care au înțeles gravitatea situației și au depus eforturi supraomenești pentru gestionarea pandemiei în județ și păstrarea vieții și sănătății publice. A fost o onoare să lupt alături de dumneavoastră! Un gând de mulțumire se îndreaptă și către partenerii din mass-media națională și locală, care ne-au sustinut prin prezentarea corectă a realităților și au făcut corp comun în provocările pe care le-am avut de înfruntat. Nu în ultimul rând, mulţumesc cu mâna pe inimă familiei, care m-a inţeles şi susţinut în toată această perioadă dificilă şi răvăşitoare prin care am trecut împreună.

Vă mulțumesc, vă doresc sănătate si vă rog să aveți încredere, vom fi bine”, a transmis medicul Dinu Sădean.

Reamintim că Ministerului Sănătății a decis să organizeze concurs pentru ocuparea funcției de director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Suceava, aceasta fiind singura șansă ca instituția să-și ocupe această funcție de conducere, în cadrul DSP-ului nefiind nimeni, în prezent, care să îndeplinească condițiile impuse de legislația în vigoare, numirii cu titlu interimar al unui director executiv adjunct. Mai precis, Direcția de Sănătate Publică nu mai are director adjunct din anul 2017, când medicul Cătălina Zorescu, director adjunct la acea vreme, a preluat postul de director general. Instituția este condusă de interimari încă din 2015, când fostul director, medicul Ludovic Abiței, a demisionat. Deși sistemul de sănătate sucevean a fost zguduit de mai multe scandaluri, reprezentanții Ministerului Sănătății nu au încercat să remedieze situația. Ba mai mult, în plină pandemie de Coronavirus, Suceava fiind zona cea mai greu încercată din țară, s-au schimbat cinci directori interimari. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …