Wednesday , February 8 2023

DSP Suceava a declarat focar de COVID la Centrul de Recuperare ”Emanuel” și la Casa ”Sf. Nicolae”, ambele aparținând Fundației FARA

19 angajați și beneficiari ai centrelor respective au fost diagnosticați cu Covid 19

 Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a declarat focar Covid la cele două unități din municipiul Suceava gestionate de către Fundația Umanitară ”FARA”, după ce 19 persoane au fost diagnosticate cu coronavius.

La Casa de tip familial “Sf. Nicolae”, situata pe str. Luca Arbore din Suceava, au fost testate 21 de persoane, din care 14 beneficiari, copii cu diferite dizabilități, și șapte angajați. ”Au fost depistați pozitiv un număr de 12 beneficiari și doi angajați. Aceștia au fost evaluați clinic și paraclinic în această dimineață și se vor stabili o serie de măsuri adaptate recomandărilor medicale. DSP Suceava va efectua astăzi, cu personal de specialitate, dezinfecția generală”, a explicat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

La Centrul de zi de recuperare ”Emanuel”, din Suceava, sunt 12 angajati care au intrat în contact în ultima săptămână cu 80 de copii din Suceava și zona limitrofă, asigurându-le servicii socio-medicale de zi. În urma testărilor, a reieșit că cinci angajați sunt infectați cu Covid 19. ”Conducerea fundației a suspendat activitatea centrului până la sfarșitul lunii octombrie, iar DSP Suceava va efectua dezinfecția generală”, a completat purtătoarea de cuvânt a DSP, Gabriela Băncilă. (Cristina RUȘTI)

 

Vezi si

ATENȚIE! Cod galben de GER persistent, valabil până sâmbătă. Temperaturile pot ajunge și la -25°C

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineață o avertizare COD GALBEN de vreme …