Tuesday , December 6 2022

DSP a cerut transformarea Spitalului Rădăuți în spital COVID

În funcție de evoluția epidemiologică din județ, Spitalul Fălticeni va fi următorul care ar putea deveni spital COVID.

DSP Suceava  a anunțat că, în baza evoluției situaţiei epidemiologice în județul Suceava, a nivelului de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid 19 din spitale în ultimele șapte zile, în baza concluziilor dezbaterilor în Comitetul Judetean pentru Situații de Urgență, a propus Ministerului Sănătății ca Spitalul Municipal Rădăuți să fie primul spital care să intre în această procedură de tratare a pacienților COVID, începând cu data de 14 octombrie 2021.

În funcție de evoluția epidemiologică din județ, Spitalul Fălticeni ar putea fi următorul care va deveni spital COVID.

Conform unui comunicat de presă transmis de DSP Suceava, Spitalul Municipal Rădăuți, cu un număr total actual de 127 paturi Covid (din care 6 ATI), va suplimenta sectorul COVID cu până la 295 paturi, având termen pentru realizarea acestui lucru până pe data de 14 octombrie 2021.  

Spitalul Municipal Fălticeni, cu un număr total actual de 94 paturi Covid (din care 4 ATI), va suplimenta cu până la 146 paturi, în funcție de evoluția epidemiologică în județ.

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, datorită nivelului ridicat de competență, va prelua toată patologia (Covid și non-Covid), urgențele medicale din județ cu acordul medicului de gardă, iar celelalte spitale vor prelua cazurile care necesită supraveghere medicală (conform protocoalelor existente).

„Extinderea numărului de paturi ATI se va face doar în baza asigurării unui suport tehnic adecvat și cu protejarea pacientului. DSP Suceava recomandă luarea de măsuri de urgență pentru asigurarea funcționării corespunzătoare a instalațiilor de oxigen, în condiții de securitate. Este imperios necesar să fie excluse situațiile generatoare de risc. Ambulatoriile de specialitate vor asigura în continuare asistenţa medicală pacientilor non-Covid 19, în limita disponibilităților de personal medico-sanitar. După diminuarea numărului de pacienți Covid-19 care necesită internarea, spitalul va solicita DSP Suceava diminuarea numărului de paturi pentru această patologie, conform metodologiei din Ordinul Ministrului Sănătății 434/2021”, se arată în comunicatul de presă menționat. (C.R.)

 

Vezi si

Tu creezi magia Crăciunului: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Suceava

Luna decembrie este una dintre cele mai frumoase și mai așteptate luni din an. Este …