Tuesday , June 18 2024

DSP derulează în această lună campania ”Cu un zâmbet mai aproape de sănătate”

Scopul campaniei este de a încuraja formarea unor deprinderi sănătoase în ceea ce privește igiena dentară

Direcția de Sănătate Publică, prin intermediul Institutului Național de Sănătate Publică, desfășoară în luna martie campania “Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!”, care aduce în atenția publică problematica sănătății orale. Campania are scopul de a încuraja formarea unor deprinderi sănătoase în ceea ce privește igiena dentară și tratamentul precoce al potențialelor probleme dentare.

“Ne alăturăm astfel inițiativei Federației Internaționale a Dentiștilor, respectiv Ziua Mondială a Sănătății Orale, marcată în fiecare an pe data de 20 martie cu scopul de a aduce în atenția opiniei publice și a profesioniștilor problemele din domeniu și de a promova intervenții eficiente. Sub sloganul “Fii mândru de zâmbetul tău”, anul 2023 este o oportunitate în plus de a încuraja oamenii, de toate vârstele, să ia cele mai bune decizii pentru îmbunătățirea și menținerea sănătății orale, aspect ce influențează atât sănătatea organismului cât și derularea activităților simple de zi cu zi precum discuțiile cu cei din jur, savurarea meselor, râsul alături de cei dragi”, au transmis reprezentanții DSP.

Potrivit specialiștilor, cariile dentare, asociate consumului de zahăr, unui stil de viață nesănătos (alimente și băuturi îndulcite sau acide), dar și unei igiene orale deficitare, pot fi prevenite în mare măsură prin intervenții individuale simple. “Menținerea sănătății orale este esențială la toate vârstele, însă obiceiurile sănătoase se deprind la vârsta copilăriei, de aceea introducerea spălatului pe dinți, de la apariția primului dinte, în programul zilnic al copilului precum și îngrijirea cavității bucale a bebelușului sunt esențiale”, au completat reprezentanții DSP.

Specialiștii recomandă spălarea de două ori pe zi timp de două minute, folosirea unei paste de dinți cu fluor și o periuță cu peri moi, schimbarea periuței de dinți cel puțin o dată la trei luni, perierea tuturor părților dinților, menținerea unei diete echilibrate, cu un conținut scăzut de zahăr, deplasarea la medicul stomatolog pentru controlul de rutină o dată la șase luni. (C.R.)

Vezi si

A început modernizarea străzii Luceafărului din cartierul George Enescu

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat deschiderea unui nou șantier în zona George Enescu, …

error: