Thursday , April 18 2024

DSP achiziționează lapte praf în valoare de 180.000 de lei pentru sugari

Acesta ar trebuie să ajungă pentru o perioadă de trei luni. În județul nostru sunt peste 300 de nou-născuți care beneficiază de lapte praf gratuit

Direcția de Sănătate Publică Suceava își va reface stocurile de lapte praf destinat sugarilor, după ce a primit suma de 180.000 de lei, pentru derularea Programului Profilaxia distrofiei la copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern. Acești bani sunt pentru trimestrul II al acestui an. Cutiile de lapte praf vor fi distribuite primăriilor din județ, cu titlu gratuit, în funcție de solicitările medicilor de familie. Fiecare sugar va beneficia de șapte până la nouă cutii de lapte praf pe lună, în funcție de recomandarea medicului de familie.

La acest moment, în evidențele medicilor de familie din județ se află un număr de peste 300 de copii care pot beneficia de lapte praf gratuit. Numărul cel mai mare de beneficiari sunt în comunele Voitinel, Moara, Udești și Ostra, conform medicilor de familie, motiv pentru care și cantitățile cele mai mari de lapte praf vor ajunge la sediul unităților administrativ-terioriale menționate. Repartizarea se face ținându-se cont și de cantitatea de lapte praf pe care unele primării o mai au în stoc.

Primesc de la stat lapte praf gratuit, pe bază de prescripție medicală eliberată de medicul de familie, micuții cu vârste cuprinse între 0 și 12 luni care nu beneficiază de lapte matern și care se încadrează în următoarele criterii: au mame care prezintă contraindicații ale alăptării deoarece au boli grave, cum ar fi TBC pulmonar activ, neoplazii, septicemie, boli psihice grave, epilepsie, eclampsie, scleroză în plăci, insuficiență renală, hepatică sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză sau este infectată cu HIV, urmează tratamente cu citostatice, diazepine, anticonvulsivante, anticoagulante, radioizotopi, consum de droguri sau sunt dependente de alcool sau tutun care determină intoxicații ale copilului. Primesc lapte praf gratuit și copiii sănătoși la care se constată o creștere nesatisfăcătoare, copiii care nu au recuperat greutatea de la naștere după două săptămâni de viață, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 – 8 luni care cresc în greutate cu mai puțin de 500 g/lună, copiii adoptați sau copiii cu mamă decedată. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Camion și remorcă în valoare de 60.000 de euro, confiscate de polițiști în urma interceptării unui transport ilegal de lemn

De asemenea, au fost confiscați și peste 23 m.c. gater buștean, în valoare de cca. …