Monday , October 3 2022

DSP a publicat lista cu locurile vacante pentru examenul de rezidențiat

Este vorba despre șapte posturi de medici de familie în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță, cinci posturi în cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, 11 posturi la Spitalul Municipal Rădăuți, șase la Spitalul Vatra Dornei și un post de psihiatru la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret. Inscrierile se vor desfășura la sediul DSP Suceava, iar examenul se susține pe 19 noiembrie, la Iași

rezidentiat

Direcția de Sănătate Publică Suceava a publicat lista posturilor vacante din unitățile spitalicești din județ, pentru concursul de rezidențiat, concurs care va avea loc pe data pe data de 19 noiembrie în Centrul Universitar Iași. Este vorba despre șapte posturi de medici de familie în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță și cinci posturi în cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava. Cele mai multe posturi le scoate la bătaie Spitalul Municipal Rădăuți, această unitate spitalicească având 11 posturi vacante pentru examenul de rezidențiat. Este vorba despre medici specialiști pentru secțiile de Cardiologie, Medicină Internă, Psihiatrie, Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Pediatrie, Neonatologie, Pneumologie, Compartimentul de Primiri Urgențe și secția ATI. Spitalul Vatra Dornei caută câte un medic pentru secțiile de Chirur­gie, Obstetrică-Ginecologie, Boli In­fec­­țioase, Compartimentul de Primire Ur­­gențe, Laboratorul de Radiologie și Imagistică și un medic pentru Compartimentul de Infecții Asociate. Un post de medic psihiatru scoate pentru concursul de rezidențiat și Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret.

Inscrierile vor începe în zilele următoare la sediul Direcției de Sănătate Publică Suceava și se vor derula până la sfârșitul lunii, examenul de rezidențiat organizat de Ministerul Sănătății urmând să se desfășoare în Centrul Universitar Iași, iar taxa de înscriere este de 360 de lei. După cum cotidianul “Obiectiv” v-a prezentat într-un număr anterior, în prezent sunt aproximativ 70 de medici rezidenți de diferite specialități care au încheiat contracte cu spitalele sucevene. Astfel, la Direcția de Sănătate Publică sunt patru medici rezidenți care urmează să se întoarcă în instituție după finali­zarea cursurilor de rezidențiat, în timp ce la Spitalul Județean Suceava sunt înche­iate șapte astfel de contracte. Spitalul din Rădăuți așteaptă 13 medici rezidenți să vină să-și ia posturile în primire. Spitalul Municipal Fălticeni are șase medici rezidenți, iar Spitalul din Vatra Dornei are încheiate 14 contracte cu medici rezidenți.

Listele cu candidații admiși în concurs, pe centre universitare și domenii, se vor afișa până pe data de 6 noiembrie 2017. Concursul va fi susținut în Centrul Universitar Iași pentru posturile publicate în județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea. Concursul se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promo­vare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, pe fie­care centru universitar, în limita locu­rilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri: 25% din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din cinci, se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu patru puncte, iar 75% din total sunt întrebări tip complement mul­tiplu, cu două-patru răspunsuri corec­te. Departajarea candidaților care au ob­ținut punctajul maxim posibil se face prin susținerea unei probe suplimentare de departajare. Această probă constă în 100 de întrebări din tematica și biblio­grafia aprobate, de tip complement multiplu, alcătuite cu 24 de ore înainte de susținerea probei, într-un sediu secu­rizat. (Cristina RUSTI)

 

 

Vezi si

Terenul viitoarei clădiri a Facultății de Medicină a fost transferat în administrarea USV

Consilierii județeni suceveni au aprobat trecerea unei suprafețe de teren de 1.440 de mp. din …