Monday , February 6 2023

DSP a primit banii pentru voucherele destinate persoanelor vaccinate antiCovid cu schema completă

Pentru sucevenii care s-au vaccinat în cursul lunii octombrie, s-a primit suma de 900.000 de lei, iar pentru luna noiembrie  este alocată suma de 967.000 de lei. Termenul de ridicare a voucherelor pentru cei care se vaccinează cu schema completă a fost prelungit, de la 60 de zile la 6 luni.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a primit banii necesari pentru achiziționarea vouchere-lor destinate persoanelor care s-au vaccinat antiCovid cu schema completă, în cursul lunii octombrie. În contul DSP a ajuns suma de 900.000 de lei, urmând ca luna viitoare să se primească 967.000 de lei. Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat. Pentru luna septembrie , deci după 1 octombrie, s-a primit suma de 537 mii lei , pentru luna octombrie, deci după 1 noiembrie, s-a primit suma de 900 mii lei, iar pentru noiembrie este alocată suma de 967 de mii de lei. Vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență care prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 lei pentru persoanele vaccinate anti-COVID 19 cu schema completă, respectiv începând cu data de 03 septembrie 2021”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Termenul de ridicare a voucherelor pentru cei care se vaccinează cu schema completă a fost prelungit, de la 60 de zile la 6 luni prin ordin al ministrului Sănătății. Decizia vine după ce în mai multe centre din țară s-a semnalat lipsa voucherelor, iar autoritățile recunosc că există întârzieri în livrarea acestora. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

150 de medalii aniversare comandate de Primărie pentru 635 de ani de atestare documentară a Cetății de Scaun a Sucevei

Primăria municipiului Suceava va oferi în acest an medalii aniversare la împlinirea a 635 de …