Sunday , March 3 2024

DSP a pregătit un nou plan de organizare a spitalelor, în eventualitatea unui nou val Covid

Toți pacienții bolnavi psihic și infectați cu Covid vor fi internați la Spitalul Municipal Rădăuți . Dacă va fi un alt val de infectări, în spitalele sucevene va mai fi nevoie de 19 medici și 52 de asistenți medicali

DSP, Suceava Obiectiv

 

Unitățile spitalicești din județ care au tratat pacienți diagnosticați pozitiv cu Covid 19, și-au reluat încet activitatea dar cu toate acestea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică continuă să ia măsuri pentru a evita aglomerarea din spitale, în eventualitatea unui nou val de infectări.

În acest sens, a fost stabilit, zilele trecute, un nou plan de reziliență al rețelei sanitare față de recrudescența Covid 19. ”La nivelul județului Suceava, din cele 9 unități sanitare publice cu paturi care acordă asistență medicală spitalicească, 7 unități sanitare au alocat paturi pentru spitalizarea pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2 în funcție de nivelul de competență. În eventualitatea unui nou val pandemic, pacienții cu afecțiuni psihiatrice și confirmați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 vor fi îngrijiți în Spitalul Municipal ,,Sfinții Doctori Cosma și Damian Rădăuți”, se menționează în acest Plan. Ca și până acum, secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie de la Spitalul Județean vor fi primele din județ care vor interna pacienți diagnosticați pozitiv cu Covid 19.

În situația unui nou val pandemic, la spitalul sucevean ar mai fi nevoie de doi medici infecționiști și de 31 de asistenți medicali, iar la nivel de județ, actualul personal ar mai trebui suplimentat cu șapte medici infecționiști, patru medici pentru Terapie Intensivă, patru radiologi și câte doi medici pentru medicină internă și urgențe și un total de 52 de asistenți medicali. (C.R.)

Vezi si

Cetatea de Scaun a fost redeschisă pentru vizitare. Lucrările de restaurare continuă 

Cetatea de Scaun a Sucevei, a fost redeschisă pentru vizitare, vineri, 1 martie, după mai …