Wednesday , February 8 2023

DSP a mai confirmat un caz de rabie în județ

Este al doilea caz din județ, din ultimele zile. De data aceasta, opt persoane au intrat în contact cu un câine bolnav

Direcția de Sănătate Publică Suceava a confirmat vineri după-amiază, un caz de rabie, în orașul Siret. Se pare că opt persoane au intrat în contact cu anumalul bolnav și au acum nevoie de asistență medicală. Deoarece câinele a murit de pe data de 10 noiembrie, nu mai este necesară administrarea imunoglobinei.

”Astăzi ,18.11.2022, DSP Suceava a fost informată despre existența unui suspiciuni de rabie, la un câine mort în data de 10.11.2022, pe raza localității Siret. În urma sesizării, DSPJ Suceava a efectuat imediat ancheta epidemiologică în urma căreia au fost identificate, opt persoane care au intrat în contact, patru membri ai familiei și patru medici veterinari. Analiza de laborator a confirmat prezența rabiei la animalul decedat. DSPJ Suceava a informat unitățile sanitare despre cazul de rabie și a îndrumat contacții către centrele antirabice în vederea vaccinării, dată fiind perioada de timp de la expunere se administrează doar vaccin antirabic”, a declarat Daniela Odeh (foto), director executiv al DSP Suceava.

Acesta este al doilea caz de rabie din județ, din ultimele zile, miercuri după-amiază ajungând la spitalul sucevean trei medici veterinari care au operat un câine bonav. Proprietara animalului a fost internată la Spitalul Rădăuți. (C. R.)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …