Friday , February 3 2023

DSP a închis Căminul Colegiului Tehnic “Samuil Isopescu” din cauza ploșnițelor

Peste 70 de elevi și studenți vor fi relocați la alte cămine din oraș pentru a se face o nouă dezinsecție. Direcția de Sănătate Publică Suceava a impus efectuarea dezinsecției și în liceu și la cantină. Cotidianul «Obiectiv» a relatat ieri situația de la Căminul Colegiului Tehnic “Samuil Isopescu”, unde elevii se plâng că dorm cu insectele și nu pot ține nici mâncarea în camere de răul lor 

Începând de astăzi, 20 martie 2019, căminul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” din municipiul Suceava va fi închis. Acest lucru ni l-a confirmat directorul Colegiului Tehnic „Samuil Iso­pescu”, Amalia Popescu.

Cu câteva zile în urmă, elevii cazați în acel cămin și părinții acestora s-au plâns de faptul că ploșnițele au invadat camerele în care locuiesc copiii.

Inspectorii Direcției de Sănătate Pu­blică Suceava au verificat și au confirmat existența insectelor în respectivul cămin și au cerut o nouă dezinsecție în acea unitate.

Peste 70 de elevi și studenți vor trebui să fie cazați în altă parte, deoarece Că­minul Colegiului Tehnic „Samuil Iso­pescu” va trebui să fie eliberat pentru dezinsecție. Cu această ocazie se va efectua dezinsecția și în liceu, dar și în cantina acestuia.

„Ca măsură preventivă, pentru evitarea apariției unor situații epidemiologice deosebite, DSP Suceava a impus efectuarea de urgență a unor operațiuni de dezinsecție în toate spațiile care aparțin Colegiului.

Deoarece aceste operațiuni presu­pun utilizarea unor substanțe toxice, este necesar ca procedurile să se des­fășoare în absența persoanelor. Unitatea de învățământ va lua măsuri orga­nizatorice pentru eliberarea spa­­­­țiilor în următoarele zile.

Dezinsecția va fi efectuată obligatoriu de către o firmă specializată care în prealabil va solicita DSP Suceava avizul pentru substanța pe care o va utiliza. Se vor efectua două acțiuni de dezinsecție la interval de 48 de ore, cu respectarea tuturor măsurilor de precauție recomandate în fișa tehnică a produsului ce va fi utilizat.

Instituția noastră a informat Inspectoratul Şcolar Județean Suceava și unitatea de învățământ, care a inițiat deja procedurile recomandate”, a declarat directorul executiv al DSP Su­ceava, Liliana Grădinariu.

Reamintim că, în ediția de ieri , cotidianul OBIECTIV a relatat că mai mulți părinți ai căror copii sunt cazați la căminul Grupului Şcolar “Samuil Iso­pescu” din municipiul Suceava re­clamă faptul că elevii sunt nevoiți să doarmă printre ploșnițe, iar conducerea unității de învățământ nu ia nicio măsură.

“Ne confruntăm cu această ­pro­blemă de la începutul semestrului al II-lea și nimeni nu face nimic. Copilul plânge că nu poate dormi, dacă își ia ceva de mâncare găsește a doua zi mâncarea cu insecte. M-am tot plâns la administratorul căminului, dar mi-a spus ironic că ce mă tot plâng atâta, “a ajuns cineva la spital?”. Plătesc aproape 500 de lei pe lună pentru așa niște condiții și nu interesează pe nimeni”, ne-a povestit Virgil B., tatăl unui copil cazat la Grupul Şcolar “Sa­muil Isopescu”. Interesant este faptul că pe data de 23 februarie, firma cu care are contract de deratizare cu unitatea de învățământ a efectuat ope­rațiuni de ­dezin­­fecție și dezinsecție, dar se pare că fără niciun rezultat, din moment ce insectele își fac veacul în continuare prin­tre copiii speriați.

Mai mult, pentru a face economie la buget, conducerea unității de învă­ță­mânt a solicitat elevilor cazați în internat câte șapte lei pe săptămână, dacă vor să scape de ploșnițe. “După ce plătim câte un pumn de bani în fiecare lună, acum tot copiii trebuie să plătească și câte șapte lei în fiecare săptămână, că ei nu au bani de soluții contra insectelor”, am aflat de la Elena G., mama unui elev cazat la internatul acestei unități de învățământ. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …

One comment

  1. Ziarele vuiesc de acest scandal si nimeni nu este vinovat. Directoarea Popescu, numita in functie pe criterii politice, ar trebui demisa pentru incompetenta. Dumneaei nu are onoarea de a-si scrie demisia.
    P.S. De cand a fost numita director este intr-un conflict continuu cu profesorii scolii!