Friday , January 21 2022

DSP a evaluat Spitalul Județean și Spitalul Municipal Rădăuți pentru vedea dacă își pot relua activitatea non-covid

Raportul final va fi trimis către Ministerul Sănătății  

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava au evaluat zilele acestea, noile circuite implementate la Spitalul Județean și la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea reluării activității non-covid iar raportul întocmit va fi trimis spre validare către Ministerul Sănătății.

DSP, Suceava, sediu

La Spitalul Județean Suceava, urmează ca pacienții disgnosticați pozitiv cu Covid 19 să fie internați doar în secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie. Circuitele au fost ușor de stabilit, deoarece aceste secții au pavilioane separate, iar pacienții infectați cu Coronavirus urmează să fie ținuți doar la Spitalul Vechi.  Spitalul Municipal Rădăuți are corp separat de clădire pentru secția de Boli Infecțioase, ceea ce face mai ușoară revenirea la activitatea non-covid. ”Am validat noile circuite de la Spitalul Județean. În acest moment sunt internați pacienți cu Covid 19 și în secțiile corpului nou de clădire, dar se va face treptat transferul acestora către secțiile Spitalului vechi. Fiecare secție are stabilit circuit pentru pacienții covid și non-covid. Se operează și pacienții covid iar după ce starea lor de sănătate, din punct de vedere chirurgical, se ameliorează, sunt transferați către secția de Boli Infecțioase. Vom trimite raportul final, în această după-amiază, către Ministerul Sănătății și vom vedea ce recomandări vom primi”, a precizat medicul Dinu Sădean, director general în cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Reprezentanții DSP au făcut aceste evaluări deoarece Spitalul Județean a fost declarat spital-covid, iar Spitalul Municipal Rădăuți a fost transformat în unitate spita­licească suport pentru pacienții diagnosticați pozitiv cu Covid 19. Activitatea acestora a fost blocată în ultimele două luni, fiind amânate toate intervențiile chirurgicale și consultațiile care nu au fost considerate urgente, iar acum se încearcă o revenire la activitatea anterioară pandemiei de Coronavirus. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

VIDEO – Individ din Vicovu de Sus, băgat în arest pentru crunte amenințări și înjurături la adresa activistului de mediu Daniel Bodnar

Joi, 20 ianuarie 2022, în jurul orei 17:30, activistul de mediu Daniel Bodnar a distribuit …