Sunday , January 29 2023

Drumurile din județ, străbătute de mulți șoferi băuți în ziua de Ajun

Mai mulți șoferi au fost depistați conducând sub influența alcoolului in Ajun de Crăciun, pe raza județului Suceava.

Astfel, pe 24 decembrie, la ora 01.25, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control autoturismul VW Passat care se deplasa pe DC 46 din comuna Horodnic de Sus, condus de Florin P., de 26 ani, din Horodnic de Sus, care emana miros de alcool. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  În urma verificării documentelor prezentate, polițiștii au constatat că autoturismul VW Passat avea inspecția tehnică periodică expirată din 22.12.2019, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a șoferului, luându-se și măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare. De asemenea, pe numele lui a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Câteva ore mai târziu, la ora 04.38, un echipaj de poliție, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc, a observat cum pe sensul de deplasare Vama – Pojorâta circulă un autoturism BMW care, ajuns în dreptul intersecției cu strada Dimitrie Cantemir, nu a res­pectat semnificația semaforului aflat pe culoarea roșie. Având în vedere aceste aspecte, polițiștii l-au urmărit cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, acesta fiind oprit pe Calea Transilvaniei.  Conducătorul auto Dumitru G. a fost ­tes­tat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. El  figurează în bazele de date cu  permisul auto suspendat. S-a întocmit în cauză dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.

În seara de Ajun, la ora 20.48, polițiștii din Dolhasca l-au depistat  pe raza localității, pe DJ 208, pe Ionuț D., de 38 de ani, care conducea un autoturism Audi A4. Întrucât conductorul auto emana halenă alcoolică, a fost ­tes­tat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l și i s-au recoltat la Spitalul Municipal Fălticeni două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal privind infracțiunea de „condu­cere sub influența alcoolului”.

La ora 23.38, pe raza comunei Dumbrăveni, polițiștii din Salcea au oprit pentru control pe un drum comunal autovehiculul VW Passat  condus de Cristi S., de 23 de ani, din Verești.  Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge. Şi în acest caz șoferul s-a ales cu dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”. (O.S.)

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …