Saturday , June 22 2024

Drumul Mălini – Crucea Talienilor – Borca va fi gata până în toamnă. Flutur: TRANSOBCINI va fi un Transfăgărășan al nordului (FOTO)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat, vineri lucrările de pe DJ 209B (Mălini – Iesle – Borca).

”Sunt mulțumit de ritmul lucrărilor. Este un drum  finanțat de Consiliul Județean Suceava și va fi un Transfăgărășan al nordului. Deja s-a turnat asfalt pe 6 km din cei 14 km, s-a instalat balustrada și mâna curentă, iar în următoarele zile se vor mai turna încă 3,5 km. Se pregătește în paralel lucrarea de consolidare sau construcție de noi poduri și podețe în câteva locuri, astfel încât până în toamnă să fie finalizat drumul pe cei circa 14 km. Astfel se face legătura între județul Suceava, județul Neamț și Autostrada Unirii, la Poiana Largului. Pe aici, pe acest traseu, turiștii care vin de la Fălticeni, de la Gura Humorului, din întreg județul Suceava vor putea merge spre autostrada A8 sau invers, iar stațiunea turistică Mălini va avea șanse să se dezvolte ca o stațiune de nivel național, cu și mai multe pensiuni, cu Găineștiul și Slatina care să se dezvolte și ele, cu pensiuni, ca stațiune turistică și toată valea minunată a Moldovei.”, a spus Flutur.

Conform acestuia, pe acest traseu de o frumusețe rară urmează să fie amenajate mai multe parcări de tip panoramă, unde  turiștii vor putea  opri să admire peisajul, natura și să facă fotografii.
Când circuli pe acest drum, de la Mălini spre Borca, poți spune liniștit că ai Transfăgărășanul tău sau, mai bine spus, Transobcinea ta, inegalabilă ca peisaj și frumusețe”, a declarat Gheorghe Flutur. (O.S.)

Vezi si

Ucrainean cu mandat de arestare pentru furt calificat emis de autoritățile franceze, depistat la Vicovu de Sus

Vineri, L. Yurii,  cetățean ucrainean, de 27 ani, cu domiciliu în localitatea Cernăuți, a fost …