Tuesday , July 5 2022

Drumul E85, “teren minat” pentru familia primarului Schipor din Vicovu de Sus

Maria Schipor, de 18 ani, fata primarului din Vicovu de Sus, nu a păstrat distanţa regulamentară în mers, lovind din spate o maşină care circula în faţa sa şi care a fost proiectată într-un alt autoturism. Din impact a rezultat rănirea uşoară a trei persoane. In maşina Mariei Schipor se afla şi Gheorghe Schipor, primarul din Vicovu de Sus, care de-a lungul timpului a fost implicat în două accidente mortale, nefericitele evenimente având loc pe acelaşi sector de drum E85, unde s-a produs şi accidentul de ieri

Mercedes Schipor
Mercedesul condus de Maria Schipor
tanara Maria Schipor
Maria Schipor, în vârstă de 18 ani, a fost considerată vinovată de producerea accidentului

Ieri, în jurul orei 09.00, pe E85, la intrare în localitatea Dărmăneşti dinspre Suceava, Maria Schipor, de 18 ani, din Vicovu de Sus, care conducea un autoturism Mercedes, nu a păstrat dinstanţa regulamentară în mers, izbind automobilul Skoda care circula în faţa sa, la volanul căruia se afla Gheorghe Lăzurcă, de 58 de ani, din Calafindeşti. Din coliziune, maşina condusă de Lăzurcă a fost proiectată într-un alt autoturism Volkswagen, condus de Dănuţ Acostinesei, din Suceava, care era oprit şi vroia să depăşească un alt vehicul care staţiona.
In urma accidentului a rezultat vătămarea uşoară a lui Gheorghe Lăzurcă şi a doi pasageri din maşina sa, V.F., de 15 ani, din Serbăuţi şi Gheorghe Timiuc, de 73 de ani, din Calafindeşti. Cei trei şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Din cauza acestui accident circulaţia a fost îngreunată, pe drumul E85 maşinile au circulat timp de circa o oră pe un singur sens de mers.

Accident darmanesti
Gheorghe Schipor, primarul din Vicovu de Sus – “magnet” pentru accidente rutiereschipor gheorghe
In maşina condusă de Maria Schipor se afla şi tatăl ei, Gheorghe Schipor, nimeni altul decât primarul din Vicovu de Sus care de-a lungul timpului a fost implicat în două accidente, tot pe drumul E85, care însă din nefericire au fost mortale.
In data de 3 aprilie 2009, în jurul orei 10.45, pe drumul E85, în afara localităţii Dănila, primarul Gheorghe Schipor era la volanul unui autoturism Mercedes, când a încercat să depăşească un automobil Dacia care însă a virat la stânga, intrând în coliziune cu acesta. Accidentul produs în anul 2009 a avut loc într-o zonă cu depăşire interzisă, marcată prin indicatoare rutiere. In urma impactului a rezultat decesul Vioricăi H., de 59 de ani, din comuna Dorneşti, pasageră în maşina Dacia şi rănirea uşoară a şoferului, Aurel C., de 62 de ani, tot din Dorneşti. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu alcooltestul, rezultatele fiind negative.
Primarul din Vicovu de Sus a mai fost implicat într-un accident mortal, în dat de 5 martie 2006, tot pe E 85, în aceeaşi zonă. Atunci, Gheorghe Schipor, împreună cu soţia sa Elena, mergeau de la Suceava spre Rădăuţi, după ce luaseră “la ocazie” doi tineri care făceau autostopul. In zona localităţii Pătrăuţi, autoturismul Opel Vectra condus de primarul oraşului Vicovu de Sus a derapat şi a intrat într-un copac de pe marginea drumului. In urma impactului, toate cele patru persoane aflate în maşină au fost rănite. Primarul şi soţia au scăpat cu leziuni minore, datorită air – bagurilor, în timp ce un tânăr de 24 de ani ce era pe bancheta din spate a murit, după ce a fost scos din maşină de echipajul de descarcerare. Soţia tânărului decedat a ajuns la spital cu fractură de bazin şi leziuni interne. Pe numele lui Gheorghe Schipor a fost întocmit atunci un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, dosar în care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Caniculă și furtuni. Noi alerte meteo COD GALBEN care vizează județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți 3 atenționări Cod galben: de caniculă în cea …