Thursday , February 2 2023

A început montarea indicatoarelor în limba ucraineană pe drumurile naționale

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, prin Secția Drumuri Națio­-nale Suceava, a anunțat pe contul de facebook despre faptul că a pus astfel de indicatoare pe rețea­ua de drumuri naționale din administrare.

„Concomitent, la nivel național, CNAIR pune la dispoziție o hartă interactivă a culoarelor de tranzit pentru refugiații ucraineni către statele vecine României (Ungaria, Serbia și Bulgaria), accesibilă prin cod QR sau prin următorul short link: https://bit.ly/37kkKPf”, au transmis cei de la DRDP Iași.

Este vorba de punerea în practică a ideii lansate în spațiul public de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la una dintre ședințele comandamentului de lucru din Vama Siret privind montarea de indicatoare rutiere în limba ucraineană pe drumurile naționale din județ. Din câte se pare, reacțiile publicului – cel puțin așa cum apar ele la comentariile de pe contul de facebook al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași – sunt departe de a fi favorabile acestui demers considerat a nu avea nicio legătură cu ajutoarele umanitare, ci mai degrabă cu o formă de servilism inutil. Desigur, este vorba de o redare concisă a majorității opiniilor exprimate pe contul de facebook al DRDP Iași, unele fiind imposibil de reprodus. (D.P.)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …