Friday , May 24 2024

Dronă a contrabandiștilor ucraineni, doborâtă la granița cu România

Grănicerii ucraineni din regiunea Cernăuți au capturat un vehicul aerian fără pilot (o dronă) cu ajutorul căruia „contrabandiștii au încercat să stabilească un canal de furnizare a produselor de tutun în România”.

Știrea a apărut în după amiaza zilei de vineri, 13 ianuarie, dar din câte rezultă din comunicatul Departamentului Regional de Vest al Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei, incidentul a avut loc în seara zilei de joi, 12 ianuarie.

Potrivit sursei citate, militarii departamentului de grăniceri de la Crasna din cadrul detașamentului Cernăuți al grănicerilor au auzit zgomotul motoarelor unei aeronave necunoscute la graniță. Un grup de reacție a grănicerilor ucraineni s-a deplasat pentru a verifica zona.

„Oamenii legii au determinat direcția de mișcare a dronei, iar cu ajutorul mijloacelor tehnice au efectuat aterizarea forțată a acesteia”, se arată în sursa citată.

Aeronava s-a dovedit a fi un quadcopter artizanal, care a fost echipat pentru a transporta cantități relativ mici de tigari.

În prezent, se stabilesc toate împrejurările săvârșirii infracțiunii, autoritățile ucrainene deschizând deocamdată dosar penal pentru o infracțiune legată de „Încălcarea regulilor zborurilor internaționale”, dar cu precizarea că sunt în desfășurare căutările privind persoanele „implicate în activitatea ilegală”.

Potrivit informărilor oficiale, în acest an este prima dronă capturată la frontieră ca fiind suspectă de activități de contrabandă. (D.P.)

 

Vezi si

Şomuz Fălticeni a încheiat play-out-ul pe primul loc, după 7-0 cu Rapid Brodoc

Şomuz Fălticeni a încheiat sezonul competițional 2023/2024 pe primul loc în play-out-ul Seriei I a …