Thursday , May 13 2021

Drept la replică 

Ca urmare a apariției în cotidianul OBIECTIV a articolului „În zilele în care pentru zeci de medici și asistente nu se puteau face teste, o ceată de parlamentari PSD a fost testata in bloc la Spitalul Judetean”, senatorul Ioan Stan, unul dintre parlamentarii care pe data de 13 martie 2020 s-a prezentat la SJU cerând să fie testat, a transmis următorul drept la replică:

“După cum poate fi verificat, în data de 13 martie s-a confirmat faptul că senatorul liberal Virgil Chițac are coronavirus, starea dumnealui începea să se răutățească și alte persoane cu care acesta a intrat în contact aveau potențial de infectare. Pentru că fac parte din aceeași comisie cu dumnealui și am intracționat personal cu domnia sa în Senat în săptămâna respectivă, mi s-a cerut de la București să-mi fac testul pentru Covid 19, testare cerută de altfel tuturor membrilor senatului.

Întrucât în perioada respectivă am interacționat permanent cu ceilalți colegi senatori și deputați PSD din Suceava, i-am anunțat că este posibil ca la rândul lor să fie infectați, prin urmare am mers împreună la secția de boli infecțioase pe data de 13 martie și am prezentat cadrelor medicale de acolo prezumția de infectare, dar și faptul că nu avem simptome și am întrebat dacă este necesar să facem acest test. Ni s-a spus că este obligatoriu, deoarece am fost prezenți în aceeași încăpere cu o persoană confirmată pozitiv. Ni s-au prelevat probele și s-a  dispus obligatoriu intrarea noastră în izolare timp de 14 zile, urmând să mai facem un test după expirarea perioadei de carantinare la domiciliu. Menționez faptul că atunci când ne-am prezentat pentru recoltarea probelor, nu era nimeni la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Suceava, aspect care poate fi verificat de cei în drept. De altfel, pe site-ul Grupului de Comunicare Strategică se poate verifica faptul că pe 14 martie, deci cu o zi mai târziu, în județul Suceava era confirmat un singur caz de Covid-19. Așadar, la momentul respectiv, la nivel național, nu se punea problema numărului insuficient de teste și deci nu se punea problema să nu se poată face testarea pentru „zecile de medici și asistente” ale spitalului județean, după cum se afirmă într-un mod defăimător în articolul apărut, respectiva situație a apărut cu o săptămână mai târziu. Menționăm și faptul că din aceleași considerente menționate mai sus, sâmbătă 14 martie, au fost testați toți membrii Parlamentului, indiferent de culoarea politică (PSD, PNL, PMP, USR, ProRomânia, ALDE, UDMR), precum și membrii guvernului – fapt de asemenea verificabil pe site-ul Grupului de Comunicare Strategică. Gestul nostru a fost determinat de cerințele specialiștilor din Grupul  suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor contagioase”.

Vezi si

De la 1 iunie, nunți și botezuri permise cu 70 de persoane la exterior și 50 la interior. Dacă toți sunt vaccinați, numărul persoanelor NU mai este limitat

După o întâlnire cu premierul și mai mulți miniștri pe tema pandemiei și a măsurilor …