Sunday , January 29 2023

Drapelul României, arborat pe Rarău, Giumalău și Călimani

Serviciul Public Salvamont Suceava a marcat Ziua Națională prin arborarea tricolorului românesc pe Rarău și Giumalău, precum și pe trasee montane accesibile turiștilor în această perioadă, printre care și Via Transilvanica. De asemenea, este de notat faptul că pompierii suceveni au reușit o misiune remarcabilă prin arborarea drapelului pe vârful Pietrosu Călimani, la 2.100 m altitudine, la acest eveniment fiind de față și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, Alin Găleată.

În Masivul Rarău, alături de echipa Salvamont a fost prezentă unitatea canină formată din câinii Erik, Yan şi Sven. „SALVAMONT Suceava marchează Ziua Națională arborând Drapelul Tricolor pe Rarău și Giumalău, precum și pe trasee montane accesibile turiștilor în această perioadă, printre care și Via Transilvanica. Împreună cu echipa SALVAMONT, pe Rarău a fost prezentă unitatea canină, Erik, Yan şi mai tânărul Sven. SALVAMONT Suceava este o adevărată echipă, ce oferă un serviciu public exemplar, mereu la înălțime, pe cel mai larg areal muntos al României. SALVAMONT Suceava înseamnă siguranță deplină pe cărări de munte și multe vieți salvate. La mulți ani, cu sănătate, pe cărări de munte!”, a fost mesajul transmis de Niculai Barbă, vicepreședinte CJ Suceava, pentru salvamontiști. (D.P.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …