Dramă într-o familie de oameni bătrâni din Vultureşti. Bărbatul, bolnav psihic, şi-a bătut crunt soţia şi apoi s-a spânzurat. Cei doi au trăit împreună 40 de ani

reportersite
13 iulie 2020, 16:00

Duminica dimineata, la ora 07.25, Poliția Fălticeni a fost sesizată prin 112, despre faptul că în satul Valea Glodului din comuna Vulturești a fost găsită, de vecini în locuință G. L., 68 de ani, având mai multe lovituri.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă, ocazie cu care s-a constatat că cele sesizate se confirmă. Tot atunci a fost descoperit spânzurat în grajdul locuinței, soțul G. M., de 68 ani.

Discutându-se cu femeia, aceasta a precizat că nu au intrat persoane străine în locuință, ea lovindu-se singură. Barbatul era cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice. La nivelul Postului de poliție Vulturești, nu au fost înregistrate sesizări privindu-i pe cei doi și nu se cunoaște despre existența vreunei stări conflictuale între cei doi.

Din verificări a rezultat faptul că în ultima perioadă de timp relațiile dintre cei doi soți erau tensionate datorită faptului că barbatul avea  un comportament specific persoanelor cu afecțiuni psihice. Pe fondul geloziei, acesta obișnuia să își agreseze soția, însă aceasta din urmă nu a sesizat autoritățile competente. Totodată, din audierea unor rude, a reieșit faptul că lui barbatului îi fusese prescris un tratament psihiatric, însă în ultima perioadă acesta nu-și mai lua medicamentele.

Din primele cercetări a rezultat faptul că în noaptea de 11/12.07.2020, pe fondul unui conflict generat de gelozie, batranul și-a lovit soția. Ulterior, s-a deplasat într-o anexă a locuinței (grajd), unde s-a spânzurat cu o funie din material sintetic.

Incidentul a fost sesizat de un vecin, care în dimineața de 12.07.2020 a observat o vaca libera în curtea locuinței și ușa de la casă larg deschisă.

Cei doi soti au domiciliul comun în comuna Vulturești, fiind căsătoriți de circa 40 ani.

Cauza a fost discutată cu procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Urmează a se efectua necropsia pentru a se stabili cauza decesului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă” urmând ca cercetările să fie continuate de către S.P.R 12 Preutești cu sprijinul S.I.C.