Sunday , November 27 2022

Două zile fără apă potabilă în Vatra Dornei

Municipiul Vatra Dornei – oraș stațiune, altminteri – se va confrunta cu lipsa apei potabile vreme de două zile, începând chiar de miercuri. Cauza o reprezintă, după cum a comunicat societatea ACET SA Suceava – operatorul regional al serviciilor de apă-canalizare-epurare – o lucrare programată, motiv pentru care din noaptea de miercuri, începând din jurul orei 01:00 a început sistarea furnizării apei potabile.

“În vederea executării unor lucrări programate, în perioada 27.10.2021, ora 01.00 și până în data de 29.10.2021, ora 01.00 se va sista furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în tot municipiul Vatra Dornei”, se arată în informarea societății ACET SA.

Este prima dată, cel puțin în acest an, dacă nu și raportându-ne la ultimii ani, când o întreagă așezare urbană este privată de furnizarea apei potabile pentru o perioadă considerabilă pe fondul unor lucrări programate, nu al unor avarii accidentale.

Este drept că, în luna aprilie a acestui an, a fost înregistrată și o oprire a furnizării apei la Fălticeni pentru o perioadă de o zi și jumătatea, dar nu a fost întreaga așezare urbană afectată, cu toate că un număr de circa 60 de străzi este considerabil pentru localitatea respectivă.

O altă oprire care a afectat o întreagă așezare urbană a fost în noiembrie 2020, fiind vorba de municipiul Rădăuți, dar numai între orele 09:00-19:00 iar asta cam la o luni și jumătate distanță de la o altă oprire care a afectat Rădăuțiul în intervalul orar 07:00-18:00. Un ceva mai vechi exemplu de oprire al apei potabile pe un întreg oraș, ca urmare a unor lucrări programate, nu avarii, este în iulie 2020 la Gura Humorului. Cât privește Vatra Dornei, în ultimul an nu au mai fost făcute lucrări programate, nici chiar de mai mică amploare. (D.P.)

Vezi si

Conf. univ. dr.  Carmen Cornelia Balan, distins membru al comunităţii academice sucevene, a încetat din viață

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava a anunțat, sâmbătă,  trecerea la cele veșnice a doamnei conf. …