Saturday , November 26 2022

Două transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii din Gura Humorului

Marți, la ora 15:54, polițiștii din cadrul Poliției Gura Humorului au oprit pentru control o autoutilitară marca IVECO care se deplasa din direcția Frasin-Gura Humorului, condusă de F. Ştefan, de 37 ani,  domiciliat în satul Negrileasa, comuna Stulpicani. Autoutilitara transporta material lemnos, iar șoferul nu a putut prezenta niciun document în acest sens. Mașina a fost dusă la sediul Cantonului Silvic Izvor unde încărcătura a fost inventariată de către un lucrător silvic, rezultând cantitatea de 8.27 mc lemn rotund, specia rășinoase, în valoare de 4.829,68 lei. Şoferul a primit o amendă de de 4.000 lei, iar cantitatea de 8.27 mc material lemnos a fost  confiscată.

Puțin mai tărziu, la ora 18.30, polițiștii au oprit pentru control un camion marca MAN cu remorcă,  care se deplasa din direcția Frasin-Gura Humorului, condusă de R. Constantin, de 65 ani, din Valea Moldovei. Şoferul   a prezentat avizele de însoțire penntru cantitatea de 21,46 mc. Având suspiciuni legate de depășirea masei totale maxime admise a transportului, camionul a fost dus la sediul Cantonului Silvic Izvor și au fost chemați reprezentanțI  ISCTR Suceava, care s-au prezentat la fața locului. Şoferul însă a refuzat ca ca autocamionul șI remorca să fie cântărite, drept pentru care polițiștii l-au amendat cu  6.000 lei și au decis imobilizarea camionului la fața locului, fiind reținute plăcuțele și a certificatul de înmatriculare. (O.S.)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …