Sunday , December 4 2022

Două transporturi ilegale de cherestea și lemn de foc, depistate vineri seara de polițiști. Șoferii au primit amenzi de 6.000 de lei și lemnul a fost confiscat

În cursul serii de vineri,  polițiștii au continuat controalele în trafic pentru depistarea celor care încalcă normele legale și transportă material lemnos fără aviz de însoțire. Au fost confiscați peste 10 metri cubi lemn în valoare de cca. 8.000 lei și au fost aplicate amenzi de 6.000 lei. 

Astfel, vineri seara, în jurul orei 19.50, polițiștii au oprit pe strada Calea Cernăuți, orașul Vicovu de Sus, o autoutilitară, având suspiciunea că ar transporta material lemnos. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 63 ani, din Frătăuții Noi. Conducătorului auto i s-a solicitat să înmâneze documentele personale și ale transmportului constatându-se că bărbatul  nu deținea niciun aviz de însoțire a materialului lemnos. Mașina a fost dusă la sediul Ocolul Silvic Putna-Centrul de prelucrare a lemnului, iar după inventariere s-a constatat că transporta cantitatea totală de 4.88 mc de lemn cherestea din care: grindă rășinoasă 1,28 m3, în valoare de 113,6 lei, cherestea rășinoase 2 mc  în valoare de 1740 lei și lemn foc rășinoase 1,6 mc în valoare de 195,2 lei. Șoferul a fost amendat cu   4.000 lei,iar lemnul a fost confiscat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 02.20, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au depistat un bărbat de 32 ani, din Frătăuții Noi, care transporta cu o autoutilitară, pe DJ 178C din localitatea Frătăuții Vechi,  cantitatea de 4,61 mc cherestea rășinoase molid precum și cantitatea de 0,84 mc lăturoaie rășinoase, materialul lemnos nefiind însoțit de documente specifice de transport, așa cum sunt stabilite de normele privind circulația materialelor lemnoase. Șoferul a fost amendat cu 2.000 lei, iar lemnul, în valoare de 4.883,69 lei a fost confiscat.

 

Vezi si

O femeie de 33 de ani, ajunsă în stare gravă la spital, le-a spus medicilor că s-a înjunghiat din greșeală în burtă în timp ce se certa cu soțul

O femeie în vârstă de 33 de ani din municipiul Suceava a ajuns, sâmbătă după-amiază, …