Tuesday , February 27 2024

Două transporturi de cherestea fără acte, depistate de polițiști la Spătărești și Drăgușeni

Pe 29 noiembrie, la ora 20.15, în localitatea Spătărești,  polițiștii  au oprit o autoutilitară condusă de un bărbat de 49 de ani din Doroteia, care transporta cherestea. Fiindu-i solicitate documentele privind transportul, conducătorul auto nu a putut să prezinte nici un document. Autoutilitara a fost predată în custodia Ocolului Silvic Dolhasca, iar luni, 4 decembrie, a fost inventariată încărcătura, stabilindu-se că este vorba de   de 5,04 mc  cherestea tivită molid. Bărbatul din Doroteia a fost amendat și cheresteaua în valoare de  4.662 lei a fost confiscată.

Tot vineri, 29 noiembrie, la ora 23.30, în localitatea Drăgușeni, polițiștii au oprit o autoutilitară, condusă de către P. Ștefan, de 23 ani, domiciliat în Capu Câmpului. Mașina era încărcată cu cherestea, iar șoferul nu a putut prezenta niciun document specific de transport. Autoutilitara a fost indisponibilizată, iar luni, 4 decembrie, după inventariere, a rezultat că este vorba despre  de 9,217 mc de cherestea tivită molid. Tânărul de 23 de ani a afost amendat cu 4.000 de lei, iar cheresteaua,  în valoare de 8.525 lei, a fost confiscată.

De asemenea, luni dimineață, polițiștii au oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară Mercedes Benz. La volan se afla B. Petru, de 58 ani, din Brodina și un aviz de însoțire pentru cantitatea de 10,20 mc lemn foc esență foioase.  Existând suspiciuni cu privire la cantitatea transportată, autoutilitara a fost condusă la Depozitul ,,Floca” din comuna Marginea, unde personalul din cadrul Ocolului Silvic Marginea a inventariat încărcătura de materiale lemnoase, rezultând astfel o cantitate de 14,49 mc, cu un plus de 4,29 mc față de cantitatea din aviz. Șoferul a fost amendat, iar cantitatea de 4,29 m.c. lemn foc esență foioase, în valoare de 1.012 lei, a fost confiscată.

Vezi si

Licitația de vânzare la fier vechi a 20 de autobuze Irisbus a eșuat

Licitația de luni, 26 februarie 2024, pentru valorificarea unui lot de 20 de autobuze scoase …