Thursday , February 2 2023

Două străzi din Suceava vor purta numele foștilor consilieri locali Cornel Grosar și Bogdan Bicsi

Cornel Grosar și Bogdan Bicsi au începând de joi câte o stradă care le poartă numele, în municipiul Suceava. Așa au hotărât joi, 29 octombrie, consilierii locali care au achiesat la propunerea primarului Ion Lungu, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local. Ion Lungu a înaintat acest proiect ca semn de prețuire a memoriei celor doi foști consilieri locali – Bogdan Bicsi și Cornel Grosar.

Bogdan Bicsi

Primul a decedat înainte de pandemia de COVID-19 pe fondul unor afecțiuni cardiace, după cum s-a spus la acea vreme, iar cel de-al doilea, de la decesul căruia s-a scurs aproape jumătate de an (în Vinerea mare), a decedat fiind infectat de COVID-19, însă pe fondul unor comorbidități.

Cornel Grosari

Cornel Grosar a fost cunoscut publicului larg sucevean și nu numai pentru desele acțiuni civice în care s-a implicat de-a lungul vremii. Implicat în activitatea de tineret din județ – fiind și președinte al Asociației cu un nume dedicat tinereții „JUVENTUS” – Cornel Grosar va deveni și Cetățean de Onoare al Sucevei, dacă un proiect de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu va fi adoptat la ședința pe 26 noiembrie. Unul din crezurile pentru care s-a remarcat, altminteri și în activitatea mediatică, a fost cel de promotor al valorilor locale ale Sucevei, asta pe lângă alte preocupări din zona social-culturală. (D.P.)

secretarasite

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …