Saturday , March 2 2024

Două sensuri giratorii de pe DN 17 ar putea fi iluminate, pentru evitarea accidentelor

Catalin Nechifor - 12 iunie 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că va avea alături de prefectul Florin Sinescu o discuţie cu reprezentanţii regionalei Iaşi de drumuri naţionale, scopul fiind găsirea de soluţii în legătură cu intersecţia cu şoseaua de centură a Sucevei şi cea de la Păltinoasa

Două sensuri giratorii de pe DN 17, unde în ultima perioadă au avut loc mai multe accidente rutiere din cauză că nu sunt vizibile în condiţii de ceaţă şi noapte, urmează să fie iluminate, a anunţat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.
Nechifor a declarat, într-o conferinţă de presă, că sensul giratoriu de pe DN 17, la intersecţia cu DN 2E, în localitatea Păltinoasa, şi sensul giratoriu de pe DN 17, din localitatea Scheia, la intersecţia cu şoseaua de centură a municipiului Suceava, sunt zone cu risc de producere a accidentelor rutiere.
El a spus că dacă la primul dintre sensurile giratorii accidentele au fost doar cu pagube materiale, în cel de-al doilea sens giratoriu au avut loc accidente soldate cu victime.
Cătălin Nechifor a explicat că va discuta cu prefectul de Suceava, Florin Sinescu, şi cu reprezentanţii regionalei CNADNR Iaşi pentru soluţia tehnică şi finanţarea necesară iluminării acestor sensuri giratorii. El a adăugat că iluminatul se va face folosind panouri fotovoltaice.
Sensul giratoriu din Păltinoasa a fost construit în 2009, odată cu modernizarea DN 17, iar cel din localitatea Scheia, a fost construit anul trecut, odată cu realizarea unei legături cu şoseaua de centură a municipiului Suceava. (D.P.)

Vezi si

La Zvoriștea se va construi un pod nou, pe DN 29A, pe drumul spre Dorohoi

Peste Siret, la Zvoriștea un pod nou se va construi în locul celui existent actualmente …