Monday , April 22 2024

Două săli de clasă de la Colegiul Tehnic Rădăuți au fost modernizate și digitalizate în vacanța de primăvară

Proiectul ”SMART Classroom” a fost inițiat de echipa managerială a colegiului. A fost creat un cabinet de informatică la parterul liceului, iar în Cabinetul de științe au fost montate table interactive. Transformarea spațiilor a avut loc chiar zilele trecute, astfel că liceenii și profesorii lor au celebrat Ziua Muncii prin muncă, însă s-a muncit intens pentru amenajarea celor două clase digitale pe toată durata vacanței de primăvară.

Directoarele și consilierul educativ de la Colegiul Tehnic Rădăuți alături de elevi voluntari, părinți și sponsori din mediul privat au demarat ceea ce se dorește a fi un proiect mai amplu de modernizare a sălilor de clasă. Proiectul ”SMART Classroom” a fost inițiat de echipa managerială a Colegiului Tehnic Rădăuți.

În primă fază, au reușit reamenajarea modernă și digitală a două clase din liceu, dorind astfel să creeze un mediu de studiu propice elevilor. Este vorba despre SMART LAB – crearea unui cabinet de informatică la parterul liceului (pentru a deservi mai ales elevilor cu dizabilitãți locomotorii) și Cabinetul de științe (fizică & biologie) – montarea de table interactive obținute prin programul european ROSE. Transformarea spațiilor a avut loc chiar zilele trecute, astfel că liceenii și profesorii lor au celebrat Ziua Muncii prin muncă, însă s-a muncit intens pentru amenajarea celor două clase digitale pe toată durata vacanței de primăvară.

”Dorim să contribuim la dezvoltarea abilităților digitale ale elevilor noștri, atât de necesare pentru meseriile viitorului. Educația digitală oferită presupune includerea atât a suportului hardware și software, cât și a conținutului digital (aplicații pentru desfășurarea de lecții interactive), adaptat curriculumului pentru licee/ școală profesională (ex.platforma Electude, EduBoom etc.). Se obține astfel o nouă perspectivă asupra actului didactic, precum și amenajarea unui spațiu armonios, care să corespundă obiectivelor proiectului. Abordăm o poziție strategică pe termen lung, prin modernizarea infrastructurii din liceu, prin smart working. Deocamdată, suntem în faza prioritară, prin care amenajările celor două săli de clasă s-au făcut cu sprijin obținut din mediul privat”, au transmis reprezentanții colegiului.

În Cabinetul de științe au fost înlocuite corpurile de iluminat, a fost eliminat lambriul și înlocuit cu mozaic piatră cuarț și s-a montat parchet de trafic intens, s-a văruit și s-au vopsit dulapurile. Investiția inițială în amenajarea sălii a fost de peste 10.000 lei. Finalizarea amenajării Cabinetului de Informatică presupune achiziționarea de gadgeturi inteligente și dotarea cu 35 de laptopuri din programul ROSE.

Materialele necesare modernizării sălilor de clasă au fost oferite de EGGER România SRL Rădăuți, SC OLINT COM SRL și LUC&Dan, însă a contribuit financiar și Asociația de Părinți CTR. Au muncit voluntar în cadrul acestui proiect elevi și profesori de la clasa a X-a E /servicii, dirig. Ancuța Teleagă.

Proiectul presupune crearea unor clase utilate complet cu tehnologie de ultimă generație: E-Board-uri / table interactive, laptop-uri, PC, multifuncțională, platformă cloud etc. (O. NUȚU)

Vezi si

Handbal. LPS Suceava a câștigat turneul final – speranțe pentru juniori I

Handbaliștii pregătiți de Răzvan Bernicu au cucerit trofeul, după ce s-au impus în finala disputată …