Friday , December 9 2022

Două persoane reţinute pentru mărturie mincinoasă în dosarul tentativei de omor de care sunt acuzaţi fraţii „Turu”

boul arestat [800x600]

Ionuţ Vornicu, de 23 de ani şi Denisia Balan, de 26 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru mărturie mincinoasă în dosarul tentativei de omor de care sunt acuzaţi fraţii „Turu” din Burdujeni
Incă două persoane au fost reţinute în dosarul tentativei de omor de care sunt acuzaţi fraţii „Turu” şi acolitul lor Stefan Neacşu. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au început urmărirea penală faţă de inculpaţii Andrei Ionuţ Vornicu, de 23 de ani, din municipiul Suceava şi Denisia Balan, de 26 de ani, din comuna Moara, sub aspectul comiterii infracţiunii de mărturie mincinoasă. In data de 10 noiembrie 2014, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ieri au fost prezentaţi Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă, însă judecătorii suceveni au considerat că ei pot fi cercetaţi în stare de libertate. Surse din rândul anchetatorilor au arătat că Andrei Ionuţ Vornicu a declarat că el a fost cel care i-a aplicat o corecţie soră cu moartea taximetristului Cozmiuc, în timp ce Denisia Balan le-a spus procurorilor că în seara cu pricina Petru Traian Balan, fost Biriş, era împreună cu ea, încercând să-i creeze acestuia un alibi.
Reamintim că la începutul lunii octombrie 2014, poliţiştii suceveni, însoţiţi de procurori, au descins la şapte adrese din municipiul Suceava şi din localităţile învecinate, inclusiv la vila „Turu” din cartierul Burdujeni. Sapte indivizi au fost ridicaţi din aşternuturi, încătuşaţi şi aduşi pentru audieri la Parchet, parte dintre aceştia fiind indivizi din anturajul clanului „Turu”, determinaţi să ia asupra lor responsabilitatea agresiunii a cărui victimă a fost, în seara cu pricina, taximetristul Cozmiuc.
Astfel, poliţiştii suceveni împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au reuşit să pună capăt, după mai bine de două săptămâni a unei stări de teroare iniţiată pe străzile municipiului Suceava, pe timp de noapte, de veşnicii membri ai clanului „Turu”. In seara zilei de 19 septembrie a.c., taximetristul Marius Cozmiuc, de 22 de ani, a fost bătut crunt de mai mulţi indivizi iar când a fost vorba să fie identificaţi vinovaţii, la Poliţie s-au prezentat patru tineri care au luat totul asupra lor, deşi victima i-a indicat dintru început pe alţii, respectiv pe fraţii „Turu” – Traian Petru Balan, fost Biriş, pe Decebal Biriş, dar şi pe un anume Stefan Neacşu.
Cei trei, la care s-a adăugat un al patrulea suspect de comitere a infracţiunii de tentativă de omor împotriva taximetristului Marius Cozmiuc, Bogdan Amărculesei, au fost vizitaţi de poliţişti, procurori şi mascaţi. Nu au scăpat de percheziţii nici ceilalţi indivizi implicaţi în operaţiunea din seara zilei de 19 septembrie, Marin Logofătu, Florin Mititelu şi Stefan Eduard Dura, care s-au prezentat la sediul poliţiei sucevene susţinând că ei sunt de fapt agresorii taximetristului. Pentru acest lucru, cei trei au fost săltaţi şi aduşi la audieri, fiind însă lăsaţi acasă, fiind cercetaţi în libertate pentru favorizarea infractorului şi tăinuire. De la domiciliul fraţilor „Turu” – Traian şi Decebal, anchetatorii au ridicat mai mulţi saci cu probe, respectiv arme albe, bâte de baseball, bastoane telescopice precum şi obiecte de vestimentaţie. Au fost identificate sume importante de bani – 2.000 de euro şi aproximativ 3.000 de franci elveţieni, a căror provenienţă nu a fost justificată, telefoane mobile, tablete dar şi elemente de muniţie folosite pentru arme neletale.
Cu o săptămână mai înainte, tot în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii suceveni au reuşit să blocheze în trafic două maşini în care erau şase indivizi înarmaţi cu bâte, spray iritant lacrimogen şi cu un pistol cu bile, printre aceştia aflându-se şi Decebal, unul dintre fraţii “Turu”. Surse din rândul anchetatorilor afirmau atunci că cei şase vroiau să aplice o corecţie unei persoane din clanul Maruseac din Sfântu Ilie.
Marius Cozmiuc este vărul lui Silviu Croitori zis “Huiduma”, un individ periculos din Dărmăneşti. Acesta este un apropiat al lui Daniel Maruseac. Cei doi au fost prinşi în flagrant, în anul 2010, în Gara Iţcani, în timp ce cereau taxă de protecţie unui bărbat din Mitocu Dragomirnei. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …